Bu haber kez okundu.

Siirt’te Afetzede Öğrencilerin Kaldığı Yurt Binasında Okul Öncesi Eğitim Sınıfı Açıldı
banner229

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremler sonrasında Siirt'e gelen depremzede ailelerin barındığı Esmehan Sultan Kız Öğrenci yurdu içerisinde toplam 40 öğrenci kapasiteli 2 ana sınıfı açıldı.

Deprem bölgelerinden Siirt'e gelen depremzede ailelerin okul öncesi çağındaki çocukları için Merkez Şehit Polis Hayrettin Şişman Anaokuluna bağlı olarak Esmehan Sultan Kız Öğrenci Yurdu içerisinde 40 öğrenci kapasiteli 2 anasınıfı açıldı.

Yurt içerisinde açılan Anasınıflarını ziyaret eden Siirt İl Millî Eğitim Müdürü Deniz Edip, depremden etkilenen çocukların yaşanan olumsuz durumlarının etkisinin azaltılması amacıyla çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirterek şu ifadelere yer verdi: "İlimizde misafir ettiğimiz depremden etkilenen vatandaşlarımızın bir kısmı bu yurtta kalıyor.

Afetzede vatandaşlarımızın çocukları için burada anasınıfı oluşturarak Millî Eğitim Bakanlığı okul öncesi ve ilköğretim kurumları yönetmeliğine uygun alanlar hazırladık.

Depremden etkilenen çocukların eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmeleri, yaşanan afetler nedeniyle öğrencilerde oluşan ya da oluşabilecek olumsuz durumların etkilerinin azaltılabilmesi, ortadan kaldırılması amacıyla çalışmalarımız titizlikle devam ediyor.

Aynı zamanda psikososyal destek de alabildikleri sınıflarımızda ilimizde okulların açılacağı 20 Şubat pazartesi gününe kadar 11 gönüllü okul öncesi öğretmeni ile çocuklarımıza hizmet verilmekte olup, eğitim öğretim döneminde afetzeleri misafir ettiğimiz süre boyunca okul öncesi sınıfı olarak hizmet vermeye devam edecektir" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.