Bu haber kez okundu.

Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, Pandemi Açısından Okullarda Her Türlü Önlemin Alındığını Söyledi
banner229

Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, 21 Eylül'de başlayacak olan yeni eğitim ve öğretim yılına ilişkin  olarak pandemi açısından her türlü önlemin alındığını söyledi.

Edip yaptığı açıklamada, öğrencileri okullara güven içerisinde alacaklarını ve okulların birçok yerden daha güvenli olduğunu,  velilerin gönüllerinin rahat olmasını ve kaygı taşımamalarını istedi.

Ana sınıfı  ve 1. Sınıfı öğrencilerini okula başlayacaklarını belirten Edip” Öğrencilerimizin sağlıklarını dikkate alarak okullarda bütün çalışmalar yapıldı.

Örneğin ne yapıldı? Bu çalışmalar kapsamında  bütün okullar belediye ekipleri tarafından dezenfekte edildi, ilaçlandı. Bunu her gün yapacağız :Bütün  okulların girişlerinde  ayaklı pedallı dezenfekte makineleri kuruldu.

Yine bütün okullarda sıvı sabun kağıt havlular verildi. Bütün sınıflarda el dezenfektanı bulunacak. Bütün öğrencilere maske hazırladık ve  bunları ücretsiz  olarak veriyoruz. Özellikle öğrencilerinde ilgisini çekecek renkli desenli  güzel maskeler aldık. Veliler öğrencileri  gönül rahatlığıyla okullara gönderebilirler.

Biz  2 gündür  okullarda sürekli denetimler yapıyoruz. Bütün 1. Sınıf öğretmenleriyle görüntülü bir şekilde toplantılar yaptık. Özellikle Pervar,i Şirvan ilçelerin deki öğretmenlerle. Diğer ilçelerdeki öğretmenlerle de yaptık. Siirt il merkezi ve ilçelerde şu an hazır bir şekilde bekliyoruz.

Velilere tavsiyemiz lütfen öğrencilerimizi gönül rahatlığıyla okullara göndersinler. Sağlıklarını en az bizde onlar kadar düşünüyoruz.Okullarımız çocuklarını gönderdikleri bir çok mekandan daha güvenlidir.  

En azından her gün okul temizlenip dezenfekte edilecek, maske verilecek.Bunu belki hiçbir mekanda göremezsiniz. Bizde bunların hepsi hazır.Artık Pazartesi günü öğrencilerimiz okullara gelsin diyoruz.” Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.