Bu haber kez okundu.

Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, Öğrencilerle Kahvaltıda Buluştu
banner229

İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından köy okullarına ücretsiz dağıtılan kahvaltı için Siirt Şehit Öğretmen Durmuş Güçlü ilkokulunu ziyaret ederek, öğrencilere kahvaltıda buluştu.

32 Bİn Öğrencinin yararlandığı Siirt Abdülhamit Han Mesleki Eğitim Lisesi tarafından tedariği sağlanan ve tüm köy okullarına ücretsiz olarak gönderilen kahvaltı da haftanın 5 günü olarak farklı yiyecek imkanı sunuluyor.

Her gün kapalı ambalajda taze olarak verilen ekmek ve bunun yanında piknik türü olarak yeşil zeytin, siyah zeytin, krem peynir, sürülebilir krem çikolata, tahin pekmez ve süt verildiği öğrenildi.

Abdülhamit Han Mesleki Eğitim Lisesi Müdürü Mehmet Nezir Çakar, özelikle köy okullarına haftanın iki günü taze poğaça, simit, günlük olarak taze mevsim meyveleri ve bunun yanında Domates salatalık gibi sebzeleri de özelikle köy okullarına bu hizmeti sunduklarını belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, 6 Şubat itibarıyla resmî okullara devam eden, Ana sınıfı bulunan birleştirilmiş sınıflı ilkokullara devam eden yakalışık 32 bin  öğrencinin günlük beslenme hizmetinden yararlandığını belirtti.

Yatılı bölge ortaokullarında eğitim alan ve yatılılık hizmetinden yararlanmayan gündüzlü tüm öğrencilerin de günlük bir öğün ücretsiz beslenme desteği verildiğini belirten Deniz Edip, bünyesinde ana sınıfı bulunan birleştirilmiş sınıflı ilkokullardaki öğrenciler ile yatılı bölge ortaokullarında eğitim alan gündüzlü öğrencilere imkânları uygun olan okullarda 6 Şubat gününden itibaren beslenme verildiğini belirten Edip İlimizde ücretsiz yemek hizmeti alan öğrenci sayısının 32 Bini geçtiğini söyledi.

Uygulamadan velilerin de çok memnun olduğunu belirten Siirt Şehit Öğretmen Durmuş Güçlü ilkokulu Müdürü Bedri Erdemci, “Milli Eğitim Bakanlığımızın başlatmış olduğu Köy okullarında ücretsiz beslenme desteği projesi kapsamında bizi destekleyen Milli Eğitim Bakanlığına ve Devletimize teşekkür ederek,Köy okullarında okuyan öğrencilerin, bu durumdan fazlası ile memnun olduklarını, aileleri okula gelerek okul yetkililerine memnuniyetlerini dile getirdiklerini söyledi.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.