Bu haber kez okundu.

Yrd. Doç. Dr. Deniz Acar’dan Başarılı Prostat Ameliyatları
banner229

Prostat ameliyatları Özel Siirt İbni Sina Hastanesi Yardımcı Doçent Doktor Deniz Acar tarafından başarılı bir şekilde yapılıyor. Siirt'te bir çok başarılı ameliyatlara imza atan Yrd. Doç. Dr. Deniz Acar yapmış olduğu Prostat ameliyatları ile vatandaşların tercihi olmaya devam ediyor.

Siirt’te ilk kez Özel Siirt İbni Sina Hastanesinde uygulanan yöntem ile ameliyat edilen hastalar operasyondan 24 saat sonra taburcu olarak sosyal hayatlarına dönebiliyor.

40 yaşın üzerindeki her erkekte sıkça rastlanan prostat, Özel Siirt İbni Sina Hastanesinde Üroloji Dr. Deniz Acar tarafından yapılan başarılı ameliyatlarla kabus olmaktan çıkıyor. 

Özel Siirt İbni Sina Hastanesi Yrd.Doç.Doktor Deniz Acar Prostat hastalıkları ile yapmış olduğu bilgilendirmede; Prostat, erkek vücudunda en sık sorun oluşturan organlardan birisidir. Prostat hastalıkları çoğunlukla 50'li yaşlardan itibaren görülse de bazen genç erkeklerde de sorun yaratabilir.

Prostat idrar torbasının çıkışında yer alan, başlıca işlevi, üreme ile ilgili olan 18-20 gramlık bir salgı bezidir. İçinden işeme kanalı geçen ve yaşlanmayla birlikte erkeklerin çoğunda boyut olarak büyüme gösteren prostat, normal boyutlarının üzerine çıktığında her erkekte benzer bir yol izlemez.

Bazı erkeklerde prostat içinden geçen idrar kanalına doğru büyüme olurken, bazı erkeklerde de idrar torbasının içine doğru büyüme gerçekleşir. Bu tip büyümelerde, ultrason görüntülerinde prostat hafif büyümüş olarak görünürken hastada ciddi şikayetler oluşabilir.

Prostat genellikle idrara çıkma veya mesane kontrolü ile ilgili sorunlara neden olur. Prostat sorunlarının belirtileri aşağıdakileri içerebilir:

⚫ Sık idrara çıkma dürtüsü

⚫ İdrar yapmak için gece boyunca birçok kez kalkma ihtiyacı . İdrarda veya menide kan . İdrar yaparken ağrı veya yanma Ağrılı boşalma

⚫ Sırtın alt kısmında, kalçalarda, pelvik veya rektal bölgede veya üst uyluklarda sık görülen ağrı veya sertlik . İdrar damlaması • İdrara çıkmayı durdurmak veya geciktirmek gibi mesaneyi kontrol etmede sorun

⚫ İdrar akışını başlatma veya idrar yaparken akışı durdurma ve başlatma zorluğu Mesaneyi tamamen boşaltamama Sizlerinde benzer şikayetleri var ise hastanemize gelerek daha detaylı muayane olup tedavi olabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.