Bu haber kez okundu.

 “Yılın Hekimi“ Ödülü Dr. Müjgan Balta'ya Verilidi
banner229
Siirt'in Eruh İlçesi'nde zorunlu görevi bittiği halde gönüllü olarak görev yaptığı için Uz.Dr. Müjgan Balta'a 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla düzenlenen törende, yılın hekimi ödülü verildi.
Kentte bulunan bir otelde düzenlenen programda İl Sağlık Müdürü Dr. Serkan Aslan, törende yaptığı konuşmada, bugün tıp öğrencilerin işgale başkaldırısının 97. yılı. ezelden beri hür yaşamış Milletin işgale boyun eğmeyeceğini haykırdığı ve tıbbiye öğrencilerinin yaktığı bağımsızlık meşalesinin yıl dönümünde, İşgale karşı bağımsızlık mücadelesinin gizli adı oldu "Tıp Bayramı" olduğunu ifade etti.
"Bu milletin hekimleri, bu milletin yeniden dirilişi için o gün nasıl kenetlendi ise bugün de büyük ve güçlü Türkiye idealimize her zamankinden daha çok bağlı olduğumuzu, hekimler olarak bütün dünyaya ilan ediyoruz" diyen Aslan, şöyle konuştu: "Unutulmamalıdır ki, biz hekimler ve sağlık çalışanları, insan hayatının kıymetini en iyi bilen insanlarız. Bir canı kurtarmayı, bütün insanlığı kurtarmakla eşdeğer sayan anlayışın sahipleri olarak gece gündüz insanımızın sağlığı için hizmet sunuyoruz.
Dün Başkentimizde hasta olmasın diye üzerine titrediğimiz insanlarımızı, masum canları, alçakça bir saldırıda kaybettik. Sağlık ailesi olarak acımız sonsuz. Saldırıda yaralanan insanlarımızı hayatta tutabilmek için bütün gücümüzle çalışıyoruz." Ankara'da yaşanan terör saldırısına ilişkin Aslan şöyle konuştu: "terörün, huzurumuzu kaçırmasına, milli birliğimizi nifak tohumları saçarak bozmasına fırsat vermeyeceğiz.
teröre kurban verdiğimiz insanlarımızı rahmetle anıyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Çanakkale Ruhu ile nasıl işgalci zihniyete karşı durdu isek bugün aynı ruhla teröre karşı duruyoruz. Biz hekimler her zaman milletimizin yanında olduk Çanakkale'de vardık, dünde ordaydık ve bu günde yaralılarımızın yanındayız. Her zaman milletimizin yanında onlara uzanan el olacağız. Biz Buradayız. Dimdik Ayaktayız."
Vali Yardımcısı Bahadır Yörük de Ankara'da yaşanan terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Yörük şöyle konuştu: "Doktorluk mesleği özünde fedakarlık gerektiren bir meslek. Meslek hayatınız boyunca bir çok fedakarlıklara katlanıyorsunuz. Ama sizler bu bölgede hizmet ederek fedakarlığın en büyüğünü gösteriyorsunuz. Hele ki ülke olarak içinden geçtiğimiz kritik sürecin ele aldığımızda yaptığınız hizmetin ne kadar kıymetli olduğu, ne kadar değerli olduğu kelimelerle tarif edilemez. Bu o yüzden 14 Mart Tıp bayramını da vesile bilerek ilimizde sağlık camiasının her ünitesinde görev yapan çok kıymetli mensuplarımıza şükranlarımızı arz ediyorum."
Konuşmaların ardından, Sağlık Bakanı tarafından yılın doktoru seçilen ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yılın hekimi ödülüne layık görülen bugün 14 Mart Tıp bayramı Dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep tayyip erdoğan tarafından davet edilen Eruh İlçesi Devlet Hastanesi'nde İç Hastalıkları Uzmanı Uz. Dr. Müjgan Balta'nın seçilme gerekçesi şöyle aktarıldı: "Balta, Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde iç hastalıkları uzmanlık eğitimini tamamlayarak Mayıs 2014'te Eruh Devlet Hastanesi'nde İç Hastalıkları Uzmanı olarak atandı ve halen burada görevine devam etmektedir.
7 Haziran 2015 tarihinde Devlet Hizmet Yükümlülüğü görevini tamamlayan hekimimiz, hiçbir sosyal imkanı bulunmayan Eruh ilçemizde fedakarca ve büyük bir özeriyle görevine devam etmektedir. Kendisine bu fedakarlığından dolayı teşekkür eder mesleğinde başarılar, hayatında mutluluklar dileriz."
Balta, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetlisi olarak Ankara'da bulunduğu için ödülünü meslektaşı Uz. Dr. Ahmet Hakan Dikener'e Siirt Valisi adına vali yardımcısı Bahadır Yörük tarafından verildi.
Sağlık alanında çalışan farklı dallarda seçilen görevlilere plaket verildi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.