Bu haber kez okundu.

Uzm. Dr. İlker Erden,"Soğuk Havalarda Cilt Kurumasından Korunun”
banner229

Son dönemlerde cildinizin kuruduğunu, gerildiğini ve hatta zaman zaman kaşındığını hissediyorsanız nedeni soğuk ve rüzgarlı havalar olabilir. Özellikle sonbahar ve kış dönemlerinde artan cilt kuruluğu, gerekli önlemler alınmadığı takdirde çatlak ve kanamalara bile yol açabilir.

Özel Siirt Hayat Hastanesi Cildiye (Dermatoloji) Bölümünden Uzm. Dr. İlker ERDEN, cilt kuruluğu ve tedavisi hakkında bilgi verdi.

Cildinizin gerildiğini hissediyorsanız…

Özel Siirt Hayat Hastanesi Cildiye (Dermatoloji) Bölümü’nden Uzm. Dr. İlker Erden, Yaz mevsiminin güneşli günlerinin sona ermesiyle nemini kaybetmiş olan ciltte lekelenme, matlaşma ve cansızlaşma gibi etkiler görülebilmektedir. Deride cilt yağı olarak bilinen sebum üretiminin azalması, sıvı kaybı, bazı ilaçlar ve hastalıklar da cilt kuruluğuna neden olabilir. Ancak özellikle soğuk ve rüzgarlı havalar bu mevsimde şikayetlerin artmasına yol açmaktadır.

Soğuk havalarda kalorifer, klimalar, ısıtıcılar yani tüm iklimlendirme cihazları ortamın nem oranını azaltır. Vücut aşırı su kaybederse veya cildin aşırı su kaybetmesinin önüne geçen koruyucu tabaka ortadan kalkarsa cilt kuruluğu ortaya çıkmaktadır. Şikayetler ortaya çıktığında bir dermatoloji uzmanına başvurarak nemlendirme konusunda gerekli önlemleri almak, gerekirse modern cilt bakımı uygulamaları ile cildin nem dengesini sağlamak önemlidir.

Yaz- kış nemlendiricisi ayrı olmalı

Özel Siirt Hayat Hastanesi Cildiye (Dermatoloji) Bölümünden Uzm. Dr. İlker Erden, Yaz aylarında su bazlı, hafif, yağlandırmayan ürünler seçilmelidir. Kışın havadaki kuruluk cilde de yansıdığı için mutlaka cilt tipine göre zengin nemlendiriciler uygulanmalıdır. Yağlı ve kuru ciltlerin nem dengesinin doğru bir şekilde kontrol altında tutulması çok önemlidir. Kışın güneş yüzünü daha az göstermesine rağmen cilde olumsuz etkiler yapabileceği için cilt tipine uygun güneş koruyucu ürünler kullanılmalıdır.

Nem maskesi yapmak isterken cildinizi daha çok kurutmayın

Özel Siirt Hayat Hastanesi Cildiye (Dermatoloji) Bölümü’nden Uzm. Dr. İlker Erden, Cilt bakımı konusunda internet, televizyon ya da arkadaş tavsiyesi ile pek çok ürün denenmektedir. Özellikle cildin nem dengesini sağladığı düşünülen yumurta, muz, bal, çilek, limon, badem yağı gibi besinlerle hazırlanan maskeler ve çeşitli bitki karışımları ciltte alerjik reaksiyonlara, yağlanma ya da daha çok kuruluğa neden olabilir. Kişi kendi kendine maske uygulamak istiyorsa içeriğine dikkat etmeli ve bu konuda etkinliği kanıtlanmış ürünlere başvurmalıdır. Ancak öncesinde mutlaka bir dermatoloji uzmanına danışılmalıdır.

Cilde derinlemesine nem vermek için kozmetik dermatolojide pek çok modern uygulama bulunmaktadır. Doktor muayenesi ve hasta öyküsünün alınması sonrası cilde en uygun kişiye özel tedavi planlaması yapılmalıdır. Orta cilt tabakası yani dermise hyalüronik asit; A, C ve E vitaminleri gibi molekülleri içeren ya da nem tutma özelliği bulunan bazı vitamin ve minerallerle hazırlanan solüsyonlar enjekte edilerek cildin nem dengesi sağlanabilmektedir.

Bunlar özel hazır preparatlar şeklinde olabildiği gibi, kokteyller halinde de uygulanabilmektedir. Hangi bölgede uygulama yapılacaksa krem sürüp 25-30 dakika kadar uyuşması beklenir. Orta cilt tabakasına nem, canlılık ve parlaklık veren moleküller enjekte edilir. Yüz, boyun, dekolte ve el sırtlarının tedavisi bu şekilde başarıyla gerçekleştirilmektedir. Kişinin cilt yapısına özel olarak belirlenen aralık uygulamalarla, seans seans çok belirgin fark ortaya çıkmaktadır. Mezoterapi işleminin belirli aralıklarla cilde hatırlatılması ile yaklaşık 1,5 seneye varan etkinlik sağlanabilmektedir.

Modern yöntemlerle cildinize nem ve ışıltı katabilirsiniz

Özel Siirt Hayat Hastanesi Cildiye (Dermatoloji) Bölümünden Uzm. Dr. İlker Erden, Farklı nemlendirici uygulamalarla cildi dışarıdan da desteklemek gerekir. Yüz, boyun ve dekolte başta olmak üzere nemini ve elastikiyetini kaybetmiş cilt dokusuna güvenle uygulanan temizleme, yenileme, nemlendirme ve antioksidan korumanın yapıldığı Hydrafacial adı verilen vakum teknolojisi ile cildi doyurmak ve bunun ardından nem maskeleri ile nem dengesi sağlamak önemlidir. Bu sistem kısa sürede hiçbir yan etki ya da morluk, ödem, kızarıklık olmadan ciltte derinlemesine bakım sağlamaktadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.