Bu haber kez okundu.

SİİRT İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ 2015 YILI KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ EĞİTİMİ YAPILDI
banner229
Siirt İl Sağlık Müdürlüğü İl Performans ve Kalite Koordinatörlüğü İle Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube müdürlüğünün beraber organize ettiği 2015 yılı “Kalite Yönetim Sistemi” Eğitimi çerçevesinde Stres Yönetimi, Öfke Kontrolü, El Hijyeni, Kişisel Koruyucu Ekipman Kullanımı, Tıbbi Atık, Çalışan Hakları ve Güvenliği, Atama ve Nakil Yönetmenliği konularının yer aldığı eğitim toplantısı 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde çalışan personelin katılımı Siirt Devlet Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
Sağlık Müdürü Dr. Serkan Aslan, vermiş olduğu seminerde; Stres yönetiminin genel hükümleri, stres kaynakları, stres yönetimi çeşitleri, bireysel ve örgütsel başa çıkma yöntemleri ve Aile İçi Stres Kaynakları olmak üzere, hayatımızda her daim var olan stresle başa çıkma yöntemlerinden bahsetti.
Özellikle, stresin, bireyler üzerinde etki yapan ve onların davranışlarını ve insanlarla ilişkilerini etkileyen bir kavram olarak değerlendiren Sağlık Müdürü Dr. Serkan Aslan; “Stresin oluşması için insanın içinde bulunduğu ya da hayatını sürdürdüğü ortam ve çevrede meydana gelen değişimlerin insanı etkilemesi gerekir. Ortamdaki değişmelerden her birey etkilenir ancak, bazı bireyler bu değişmelerden daha çok veya daha yavaş etkilenmektedirler.” dedi.
Stresin belirtilerinden bahseden Sağlık Müdürü Dr. Serkan Aslan, stresin fiziksel belirtiler, duygusal belirtiler, zihinsel belirtiler, sosyal belirtiler ve olağan durumlar olarak gruplandırılabileceğini kaydetti.
Eğitim toplantısına Sağlık Müdürü Dr. Serkan Aslan, Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Çiğdem Karakaya ve Sağlık Müdür Yardımcısı M. Şakir Özer, Kalite Birim Sorumlusu Özlem Yeşilel, Dr. Burak Kamburoğlu, Psikolog Gamze Mercan Sağoğlu eğitimci olarak katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.