Bu haber kez okundu.

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Kardiyoloji Bölümü Doktorları Başarılı Ameliyatlara İmza Atmaya Devam Ediyor
banner229

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji bölümünde 7 hasta için yapılan değerlendirmeler sonucunda açık ameliyat olmadan kapalı yöntemle stent kullanılarak tedavi edildiler.

Aralarında 3 hastaya dış merkezde By-pass kararı verilen toplamda 7 hasta için Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Bölümünde yapılan değerlendirmeler sonucunda açık amaliyat olmadan kapalı yöntemle stent kullanılarak tedavi olabilecekleri belirtildi.

Hastalarında onayı sonucunda aralarında Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinin başarılı Kardiyologları Dr. Muzaffer Aslan, Prof. Dr Nihat Kalay, Dr. Yunus Emre Yavuz ve Dr. Çağdaş Kaynak’ında olduğu ekip ile hastalara başarılı operasyon yapılarak, hastalar 1 gün sonrasında açık amaliyatta olduğu gibi bir süreliğine yatağa bağlı kalmadan, ayaktan günlük hayatlarına devam edebilecek şekilde taburcu edildiler.

Kardiyoloji Uzm. Dr. Muzaffer Aslan tarafından yapılan açıklamada; “Bu Anjiografi işlemlerinin özelliği ise henüz ülkemizde yaygın olarak kullanılmayan ıvus denilen damar içi ultrason kullanılması ve kireçli damarlarda taş sertliğinde olan damar darlıklarını açmak için rotablatör kullanılmasıdır.

 Ivus ile kalbin en önemli büyük olan ana damardaki görsel olarak darlık dediğimiz noktalarda damar sertliğinin gerçekten kritik darlığa neden olup olmadığı ya da damar plaklarının özelliklerini öğrenip buna göre stent kararı verilmektedir. Aksi durumda stent çapı küçük veya fazla olduğunda erken dönemde tekrar tıkanmalar meydana gelebilmektedir.

Rotablatör ise fonksiyon olarak halk arasında kayalıkları kıran hilti olarak hayal edilebilir, kireçli ve sert plaklı damar tıkanıklıklarında elimizdeki balon imkanlarıyla damarların açılamadığı durumlar olabilir. İşte bu durumlarda hilti görevi üstlenen rotablatör ile tıkanık olan damar kısmında tıraşlama yapılmakta ve böylelikle damarın yumuşaklığı sağlandıktan sonra stent takılmaktadır.

Tüm bu işlemler hastalarda uzun dönem güvenlik sağlamakta ve tekrar tekrar anjio oluşların önüne geçmektedir. Bütün bu teknolojiler, hem hastanın konforu hemde doktor için operasyon açısından kolaylık sağlamaktadır.

Bu Açıdan Başta Başhekimimiz Sayın Dr. Çağdaş Kaynak bey olmak üzere destek veren bütün idarecilere ve anjiografi ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mustafa can 10 ay önce

siirt için iyiki dr.çağdaş Kaynak var siirte en iyi doktorlardan biri