Bu haber kez okundu.

Siirt Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Aydın, Vatandaşı Korona Virüse Karşı Uyardı
banner229

Siirt Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Özgür Aydın, vatandaşları koronavirüs salgınına karşı uyardı, neler yapılması gerektiğini madde madde açıkladı.

1-) Coronavirüs ve benzeri hastalıklar en çok hastanelerden ve sağlık merkezlerinden bulaşır. Bu sebeple salgın duruncaya kadar acil olmadıkça ve gerekmedikçe lütfen hastanelere ve aile sağlığı merkezlerine gitmeyin.

2-) Ehliyet yenileme, av tüfeği raporu gibi acil olmayan durumlar için salgın duruncaya kadar lütfen aile sağlığı merkezlerine ve hastanelere gitmeyin. Doktorunuzdan tetkik yapmasını istemeyin, bunun için sağlık merkezlerine başvurmayın.

3-) Raporlu ilaçlarınızı yazdırmak için hastanelere, aile sağlığı merkezlerine (aile hekimlerine) gitmeyin. Raporlu ilaçlarınızı doktora yazdırmadan eczanelerden alabilirsiniz. İlaçlarınızın raporu bitmiş olsa dahi ilaçlarınızı alabilirsiniz, rapor süreleriniz Temmuz ayına kadar uzatıldı.

4-) Öncelikle yaşlılarımız, kronik hastalıkları bulunanlar, gebeler ve çocuklar olmak üzere tüm vatandaşlarımız kalabalık ortamlardan uzak dursunlar.

5-) Umreden dönen vatandaşlarımızı ziyarete lütfen kimse gitmesin. Onları telefonla aramak kafidir.

6-) Salgın duruncaya kadar öğrenci izlemleri için çocuklarınızı aile sağlığı merkezlerine göndermeyin.

7-) Düğünleri, mevlütleri ve toplantıları iptal edin. Kahvehanelerden ve alışveriş merkezlerinden uzak durun.

8-) Diyanetin duyurusu uyarınca  cuma namazına yaşlılar, hastalar ve kronik hastalığı bulunanlar gitmemelidir. Böyle bir durumda evlerinde öğle namazı kılmaları daha uygundur.

9-) Ellerinizi sürekli yıkayın. Ellerinizle burnunuza, gözlerinize ve yüzünüze dokunmayın. Kimseyle tokalaşmayın, kimseye sarılmayın.

10-) Tüm esnaflarımız, tüm sağlık merkezlerimiz ve tüm alışveriş merkezleri girişte kolonya bulundurmayı ve müşterilere kullanmayı ihmal etmemelidir.

11-) Öksüren, hapşıran ve hasta olan herkes mutlaka maske kullanmalıdır.  Hasta olmayanların şu an için maske kullanmasına gerek yoktur.

12-) Hastanelere gitmek zorundaysanız mümkünse yanınızda kimseyi götürmeyin. Gerekiyorsa da yanınıza sadece bir kişi alın. 

13-) Evleri dezenfekte etmeye ve kişileri muayene etmeye hiçbir sağlık personeli gitmemektedir. Böyle bir durumla karşılaştığınızda mutlaka 155’i arayarak ihbarda bulunun.

14-) Takıldığınız her konuda Sağlık Bakanlığı Coronavirüs Danışma Hattı olan ALO 184’ü arayabilirsiniz.

(SİİRT AİLE HEKİMLERİ DERNEĞİ)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.