Bu haber kez okundu.

Özel Siirt Hayat Hastanesinde Covid-19 Hastalığı İle İlgili Başta Antikor Testi Olmakla Beraber Gerekli Tüm İşlemler Yapılmaya Başlandı
banner229

Özel Siirt Hayat Hastanesinde 3 Yeni Antikor Testi ( Covid-19 Igg , D- Dimer Testi , Prokalsitonin Testi) yapılmaya başlandı.

Sağlık Bakanlığının yarından itibaren Sinovac firmasının CoronaVac aşısının yapılmaya başlanacağını duyurmasının ardından, Risk grubunda bulunan ve aşı yaptırmak isteyen vatandaşlar Corona virüs aşısının randevusunu MHRS (Merkezi Hastane Randevu Sistemi) sistemi üzerinden alınmaya başlandı.

Hastalar e-Nabız veya Merkezi Hekim Randevu Sistemi üzerinden aşı hakları olup olmadığını öğrenebilecek ve aşı hakları varsa randevu oluşturabilecekler.

Özel Siirt Hayat Hastanesinde daha önce yapılmaya başlanan Antikor testinin yapılmaya devam ettiği ve yarından itibaren yapılmaya başlanacak olan koronavirüs aşısı ile beraber antikorun kullanımı yaygınlaşacaktır.

Antikor testinin yapılmasının faydalı olduğu ve tüm Antikor testlerinin Özel Siirt Hayat Hastanesinde yapılmaya başlandığı öğrenildi.

ÖZEL SİİRT HAYAT HASTANESİNDE YAPILAN ANTİKOR TESTLERİ

1-) Covid-19 (SARS-CoV-2) IgG Testi: IgG antikorlarının pozitif saptanması COVID-19 enfeksiyonuna maruz kalınmış olduğunu gösterir. IgG Antikorunun pozitif seviyelere ulaşması genellikle bulgular başladıktan en az 10 gün sonrası gerçekleşir. IgG Antikoru pozitif olarak saptanan bir kişinin Corona enfeksiyona karşı bağışıklık sisteminin yanıt verdiği anlaşılmaktadır.

2-) D-DİMER Testi: Covid-19 nedeniyle yaşamını yitiren hastaların yüzde 71.4'ünün hastalık sırasında yaygın damar içi pıhtılaşmanın olduğu bildirilmiştir. damar içi pıhtılaşmayı gösteren D-DIMER isimli pıhtılaşma enziminin çok miktarda gözlemlendiği görülmektedir.

3-) Prokalsitonin testi:  Taşikardi ya da halk arasında bilinen adıyla kalp çarpıntısı,

  • Yüksek ateş,

  • Hipotansiyon olarak tanımlanan düşük kan basıncı,

  • Hiperventilasyon ya da diğer bir deyimle hızlı veya derin solunum,

  • Mide Bulantısı

  • İdrar miktarında azalma,

  • Takibi yapılan bakteriyel enfeksiyonun tedaviye verdiği yanıtın izlenmesi.

Tiroit bezi, akciğer ve karaciğer gibi organların nöroendokrin dokusu tarafından sentezlenen prokalsitonin seviyesinin yüksek olması, bakteriyel enfeksiyon ve özellikle sepsis vakalarının varlığında görülür. Fakat PCT testi sonucu, prokalsitonin seviyesinin hangi hastalığa bağlı olarak yükseldiğinin göstergesi değildir. Bu yüzden PCT değerlerine eşlik eden klinik bulgular da son derece önemlidir.

Bu testleri laboratuvarımızda uygun ve güvenilir koşullarda çalışmaktayız.

Sağlıklı günler dileriz.

Uzm.Dr. Necip NAS

Uzm.Dr. Bilal ALTUNIŞIK

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.