Bu haber kez okundu.

Özel Siirt Hayat Hastanesinde Covıd-19 Antikor Testi Yapılmaya Başlandı 
banner229

Vatandaşlar, korona virüs geçirip geçirmediklerini Özel Siirt Hayat Hastanesi’nde yapılmaya başlanan antikor testleri ile öğrenebilecek. PCR testlerinde yalancı negatif ya da yalancı pozitif denilen hatalı sonuç çıkma ihtimalini ortadan kaldıran antikor testleri ile semptom vermemiş ancak hastalığı geçirmiş olanlar da tespit edilecek.

Korona virüs tanısı için yapılan PCR testlerinde yalancı negatif ya da yalancı pozitif denilen hatalı sonuç çıkma ihtimalini ortadan kaldıracak olan antikor testleri Özel Siirt Hayat Hastanesi’nde yapılmaya başlandı.

Bu test ile hatalı sonuçların önüne geçilirken, hastalığı hiçbir belirti olmadan atlatanlar da tespit edilebilecek. “Antikor testi ile şüphe ortadan kalkacak” Antikor testleri ile ilgili bilgi veren Özel Siirt Hayat Hastanesi Müdürü Necmettin Fırat “Dünya genelinde herkese korono virüs testi yapılamadığından virüsün bulaştığı kişi sayısı tam olarak tespit edilememektedir.

Bununla birlikte virüsü taşısa bile hiçbir belirti göstermeyen kişiler olduğu bilinmektedir. Bu kişiler, hastalığı ayakta hafif şekilde geçirse de başkalarına bulaştırma riski taşımaktadır. Bu nedenle hem gerçek sayıların tespit edilmesi hem de toplumların kazandığı bağışıklık seviyesinin değerlendirilmesi açısından antikor testleri çok önemlidir.

Antikor testi bir nevi doğrulama testidir. Bu testlerle kişinin kanındaki antikor düzeyi kontrol edilerek kişinin aktif vaka olup olmadığı, hastalığı geçirip geçirmediği ve bağışıklık durumu ayrı ayrı ortaya çıkmaktadır. Semptom vermemiş ancak hastalığı geçirmiş olanlar ve özellikle PCR testlerinde yalancı negatif ve pozitif çıkan insanlar antikor testleri ile şüphelerinden kurtulacaktır” dedi.

COVID 19 ANTİKOR TESTİ (ANTI-SARS COV 2) NEDİR? NİÇİN YAPILIR?

(ELECSYS Anti-SARS Cov-2, insan serum ve plazmasında  Şiddetli Akut Solunum Sendromu Koronovirüsü 2(Sars Cov-2) ye karşı antikorların(IgG dahil) in-vitro kalitatif saptaması için bir immünolojik testtir.) Igg ve igm totaline bakılmaktadır.
Koronovirüsü geçirmiş veya belirtisiz atlatılmışsa Bağışıklık geliştirme durumunu gösterir.

KİMLER YAPTIRABİLİR?
Her yaş grubuna bakılabilir. Yaş sınırlaması yoktur.

NEREYE BAŞVURMALIYIM?
Tüm hekimlere başvuru yapılabilir. Randevu oluşturulabilir.

TEST NASIL YAPILMAKTADIR?
Teste kandan bakılmaktadır. Açlık ya da tokluk gerekmez.

SONUCU NE ZAMAN ALABİLİRİM?
2 saat içinde sonucunuz çıkmaktadır.

Detaylı bilgi ve randevu için;
☎️ 444 47 98

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mehmet 4 yıl önce

kaç lira lazım, onuda yazsaydınız keşke...