Bu haber kez okundu.

Özel Siirt Hayat Hastanesi Personeline Etkili İletişim Eğitimi Verildi
banner229

Özel Siirt Hayat Hastanesi Personel Müdürü Cahit Kars, "Sağlık çalışanları ile hasta ve hasta yakınları aynı amaç için çalışır, o da sağlıktır. Aynı amaç doğrultusunda çalışan kişilerin empati yaparak daha hoşgörülü davranması ve hastalarla daha iyi iletişim kurması gerekmektedir."Dedi.

Özel Siirt Hayat Hastanesi personellerine "Sağlıklı İletişim, Davranış ve Stres Yönetimi" eğitimi verildi.

Eğitimde konuşan Özel Siirt Hayat Hastanesi Personel Müdürü Cahit Kars, stresin çalışma yaşamında üzerinde durulması gereken bir konu olduğunu söyledi.

Bilgi çağına geçişin hızlanması, yenilik ve değişimin her alanda var olan sistemlerin yapı ve yönetim biçimlerini etkilemesi gibi faktörlerin iş yaşamını derinden etkilediğine dikkati çeken Kars, "Stres, başa çıkılması ve yönetilmesi gereken bir süreç olarak görülmektedir. Bu çalışmada, iş yaşamında stres kaynakları ortaya çıkardığı sorunlar ve başa çıkma yöntemleri örgütsel düzeyde teorik olarak değerlendirilmeye çalışılmıştır." dedi.

Kars, iletişimin anne karnında başladığını belirterek şöyle konuştu:"Sağlık çalışanları ile hasta ve hasta yakınları aynı amaç için çalışır, o da sağlıktır. Aynı amaç doğrultusunda çalışan kişilerin empati yaparak daha hoşgörülü davranması ve hastalarla daha iyi iletişim kurması gerekmektedir. İnsan sağlığı her şeyin başında gelir. İnsanın hayatı boyunca devam eden bir gerçeği de strestir."

Hastanın ve hasta yakınlarının hastaneye karşı duygu ve düşüncelerinin olumlu olması için, hastalığın tedavisi yanında hasta karşılama hizmetlerinin de önemli bir etkisi bulunduğundan bahseden Cahit Kars, son olarak da doğru iletişim ve iletişim kazaları konusunda personeli bilgilendirdi.

Sağlıklı iletişimin nasıl olması gerektiği konusunda bilgiler paylaşan Kars, iletişim ve empati kurabilmenin önemini aktardı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.