Bu haber kez okundu.

Özel Siirt Hayat Hastanesi Güzellik Merkezi  Uzman Doktor İlker ERDEN Yönetiminde Hizmet Vermeye Başladı
banner229

Şehrimizin İLK ve EN ESKİ özel hastanesi olan Özel Siirt Hayat Hastanesi, bünyesine Estetik Dermatoloji Kliniği ve Güzellik Merkezini de ekledi.

Özel Siirt Hayat Hastanesi bünyesinde Cildiye Uzmanı Uzm. Dr. İlker ERDEN yönetiminde kurulan Güzellik Merkezi hizmet vermeye başladı.

Cildiye (Dermatoloji) Uzmanı Uzm. Dr. İlker ERDEN yaptığı açıklamada;  Hastane bünyesinde bulunmamız, eğitimli ve tecrübeli ekibimiz, modern ve alanında en iyi cihazlarımız, kalite standartlarına uygun işleyişimiz ile birlikte yüksek hizmet kalitesi sunmaktayız.

Günümüzde ticari kaynak gözüyle bakılan estetik ve kozmetik uygulamalar ne yazık ki ehliyeti olmayan kişilerce merdiven altı tabir edilen işletmelerde gözü kara bir şekilde uygulanmaktadır. Ne yazık ki, bu kötü uygulamalara bağlı olarak deride kalıcı hasarlar oluşabilmektedir.

Oysa Sağlık Bakanlığı ilgili yönetmeliğe göre Lazer işlemlerinin yanı sıra PRP, Mezoterapi, Botox gibi kozmetik uygulamalar Tıbbi İşlem statüsüne alınmış ve bu uygulamaların sadece ilgili uzman doktorlar tarafından ve ancak bir sağlık tesisinde yapılmasına izin verilmiştir.

Dolayısıyla, sağlık tesisinde ve ilgili doktorlar tarafından yapılmayan bu işlemler, hem yapan kişilere cezai sorumluluk getirmekte hem de bu uygulamalar hastalarda istenmeyen ve ciddi yan etkili sonuçlar doğurabilmektedir.

Dermatologlar; deri ve zührevi hastalıkların tedavisi yanında uzmanlıklarının gerektirdiği Botoks, Dolgu, PRP, Lazer uygulamaları gibi estetik ve kozmetik işlemleri yapma yetkisine sahip uzman doktorlardır. Mevcut yasalarımıza göre etrafımızca çokça gördüğümüz güzellik salonlarında bu tip tıbbi işlemler yapılması ve lazer uygulamaları yasal değildir ve yapılamaz.

Son günlerde basına yansıyan bu tip kozmetik uygulamaların hekim dışı kişiler tarafından yapılması sonucu hastalarda istemeyen pek çok yanıklar, lekelenmeler, dudak ve yüz deformiteleri gibi maalesef kalıcı olabilecek hasarlar bıraktığı görülmüştür.

Halkımızın bu konuda duyarlı olması şarttır ve kozmetik işlemlerde sağlıklarını şansa bırakmamalıdırlar. Ehil olmayan ellere bedenlerini emanet etmemeli, oluşacak hasarların kalıcı olabileceğini akıllarından çıkarmamalıdırlar.

Özel Siirt Hayat Hastanesi Cildiye Kliniği bünyesinde PRP, Mezoterapi, Botoks gibi kozmetik ve estetik uygulamaları Cildiye (Dermatoloji) Uzmanı tarafından bizzat uygulanmakta ve gerekli steril şartlar sağlanarak dünya standartlarının takip edildiğini söyledi.

Güzellik Merkezi Ünitemizde;

Lazer Epilasyon, Saç Mezoterapisi, Yüz Mezoterapisi, Göz Çevresi Mezoterapisi, PRP, Dermaroller-Dermapen uygulamaları yapılmaktadır.

Lazer Epilasyon

Lazer epilasyon istenmeyen tüylerden kurtulmak için kullanılan etkili ve güvenilir bir yoldur. Temel amaç; lazer ışınını doğru dozda kıl köküne ulaştırarak deriye hasar vermeden kılın yeniden üretimini engellemektir. En iyi etki, koyu renk ve kalın kıllarda oluşurken, sarı-kızıl ve beyaz kıllara etki edememektedir.

Ten rengi, kıl tipi, kılın bulunduğu bölge, eşlik eden hormonal hastalık varlığı, güneş maruziyeti olup olmadığı, cinsiyet gibi özelliklere bağlı olarak gereken seans sayısı, lazer cihazı seçimi, uygulama aralıkları değişmektedir.

Özel Siirt Hayat Hastanesi Lazer Ünitemizde lazer epilasyon amaçlı Alexandrite Lazer, Nd Yag Lazer ve Buz Diyot Lazer sistemleri kullanılmaktadır.

Botox

Botulinum Toksin denen bakteriyel bir toksinin kasların hareketini engelleme etkisinden faydalanılır. Ayrıca bu toksinin terlemeyi engelleme özelliği de vardır. Tıpta pek çok kullanım alanı vardır.

Estetik amaçlı kullanımda başlıca mimik kırışıklıklarının engellenmesi, kaş kaldırma, yüz inceltme ve aşırı terlemenin giderilmesi amaçlı uygulanır. 25-65 yaş arasında uygulanabilir. Özel durumlarda daha genç yaşlarda da yapılabilir. Minik çizgilerinin oluşması engelleme ve oluşanların azaltılmasını sağlar. Etkisi kalıcı değildir. Ortalama 3-5 ay sonra etkisi geriler.

Kaş arasındaki çizgiler, kaz ayağı çizgileri, alın çizgileri en sık kullanıldığı bölgelerdir. Boyun kırışıklıkları, dudak köşesi sarkmaları, diş gıcırdatmanın azaltılması (masseter uygulaması), dudak çevresindeki sigara içme çizgilerinin azaltılması amaçlı da kullanılmaktadır. Uygulama ince bir iğne ile kas içine yapılır. Etkisi birkaç gün sonra başlar ve bir - iki hafta sonra tam olarak ortaya çıkar. Bazı kişilerde istirahatte de derin çizgiler vardır. Bunlar tek başına botox ile giderilmez. Sonrasında dolgu da yapılması gerekebilir.

PRP

PRP kan pulcukları (platelet veya trombosit hücreleri) yönünden zenginleştirilmiş plazma uygulaması adı verilen yöntemin kısaltılmış ismidir. Kan pulcukları vücudumuzdaki hasarlı dokuların onarımını ve doğal hallerine dönmelerini sağlamak için gerekli olan büyüme faktörlerini yapısında barındıran kan bileşenleridir. Doku yenileme tedavisi de diyebileceğimiz bu uygulamada hastadan alınan bir miktar kan özel bir tüp içinde santrifüj işleminden geçilerek orijinal plazma elde edilir.

Kan pulcukları ve beyaz kan hücreleri bulunan plazma kişiye hangi amaçla uygulanacaksa buna uygun olarak yeniden enjekte edilir.

Dermatolojik olarak ciltteki kırışıkların giderilmesi, cilde esneklik ve canlılık kazandırma, kronik yara tedavisi, leke ve izlerin azalması, saç dökülmesi gibi durumlarda tek başına veya diğer tedavi seçeneklerinin etkisi güçlendirmek amacıyla kullanılmaktadır. PRP işlemi; yüz, boyun, dekolte bölgesi, eller, bacak içleri, kollar gibi vücut bölümlerinde cilt gençleştirme, yapılandırma ve canlandırma amaçlı kullanılır.

Uygulanan lokal anestezik ürüne bağlı olarak alerjik reaksiyonlar gelişebilir. Kişinin kendi kanı olduğu için herhangi bir hastalık bulaşma riski yoktur. Kan pulcuklarının sayısı az olması, hamilelik-emzirme dönemi, geçirilmiş veya devam eden kanser hastalığı, bazı otoimmün hastalıklar gibi durumları olanlarda uygulanmaz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
omer 6 yıl önce

Yuzdeki kahverengi benleri yok edecek cihaziniz varmi

Avatar
Mehmet 5 yıl önce

Sırt ve omuz icin toplam kaç seans ve ucreti ne kadar ?

Avatar
Caziye Őztűrkan 4 yıl önce

Ya ben dermapen yapcmm acaba ne kadar ve kac seyasns

Avatar
Caziye Őztűrkan 4 yıl önce

Ya ben dermapen yapcmm acaba ne kadar ve kac seyasns

Avatar
Elifnır 4 yıl önce

Ten açici estetiğiniz varmi

Avatar
Songul aydın 3 yıl önce

Yuzdeki kılcar damar tedavisi yapiyormusunuz

Avatar
Zeliş 3 yıl önce

Meraba benim sol gözümde ota Venüs var acaba lazerle tedavisi olur mu ?

Avatar
Eyüp atlan 3 yıl önce

Yüz lekeleri için yuk etmek için cigazini varmı