Bu haber kez okundu.

Özel Siirt Hayat Hastanesi Corona Virüsüne Karşı Hastane Girişinde Stand Açtı
banner229

Küresel bir önem kazanmış olan yeni Coronavirus (COVID-19) salgınının ülkemizdeki yayılımını sınırlandırmak için alınacak önlemler çerçevesinde, Özel Siirt Hayat Hastanesine gelen hasta vatandaşlara bilgilendirme amaçlı stand açıldı.  
Özel Siirt Hayat Hastanesine giriş yapan tüm hastalara, Dezenfektan, ateş ölçer, kolonya, peçete, şeker ikram edildikten sonra, hastane yönetimi tarafından hazırlanan el broşürleri dağıtıldı.  
Özel Siirt Hayat Hastanesi Müdürü Necmettin Fırat, Hastalarımız, hasta yakınlarımızın ve halkımızın sağlığını korumak ve virüsün yayılım riskini en aza indirmek için Hastanenemiz bünyesindeki tüm yataklı servisler ve yoğun bakımlarda hasta ziyareti ikinci bir duyuruya kadar askıya alınmıştır. Hastaya refakat eden bir kişi dışında servislere ziyaretçi kabul edilmeyeceğini belirtti.
DR. NECİP NAS, “VİRÜSLERDEN KORUNMANIN EN ÖNEMLİ YOLU SIK SIK EL YIKAMAK”
Coranavirus’ün bulaşma yolları ve hastalıktan korunmak için alınabilecek önlemler hakkında da bilgiler paylaşan Özel Siirt Hayat Hastanesi İç Hastalıkları (Dahiliye) Uzmanı Dr. Necip Nas, amaçlarının vatandaşların korku ve paniğe yer vermemesini sağlamak olduğunu belirterek, gerekli önlemleri alarak enfeksiyonların bulaşması riskinin önlenebileceğini ifade etti. 
Vatandaşların, basit işlemlerle virüse karşı önlem alabileceğinin altını çizen Dr. Necip Nas, kişinin kendisi ve ailesi için herkesçe bilinen basit korunma yöntemleri ile hastalıktan korunabileceğini aktardı. 
Özel Siirt Hayat Hastanesi İç Hastalıkları (Dahiliye) Uzmanı Dr. Necip Nas, “Hastalığın damlacık yoluyla bulaştığını bildiğimiz için enfekte olduğunu düşündüğümüz, temasta bulunmamız gereken kişilerden korunmak için maske takmamız önemlidir. Örneğin, bir solunum yolu enfeksiyonu geçiriyorsak, hastalığı başkalarına yaymamak için maske takmak en önemli uygulamalardan biri olacaktır.

Bu, diğer virüslerden korunmak için de güzel bir adım ancak tüm gün boyunca maske takıp dolaşmalıyız gibi bir algı ortaya çıkmasın. Hasta biriyle çok yakın temas kuracaksak basit bir maskeyle korunmak bizim için yeterli olacaktır.

Ama bundan da önemlisi el yıkamak, yani ellerimizin hijyeni. Gün içinde birçok yere temas ediyoruz, o yüzden el hijyeni çok önemli. Ne zaman hasta biri ile yakınlaştık, damlacık ile onun ulaşabileceği yerlerle temas ettik, bir yerlere dokunduk sonrasında ellerimizi muhakkak yıkamalıyız.

Su ve sabunla ellerimizi ovalayarak yıkamamız önemli bir önlem olacaktır. Dezenfektanlar da bu konuda yeterli olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ömer tekin 4 yıl önce

güzel bir uygulama tebrik ederim. sağlık çok önemli bir durum, hastalara gereken önemi veren herkesten Allah razı olsun

Avatar
suzan demir 4 yıl önce

hastaneye girdiğimizde dezenfekten ile karşılanmak güzel. elinize sağlık