Bu haber kez okundu.

Özel Asema Hospital Nöroloji Bölümünde Tanı ve Tedavisi Yapılan Hastalıklar
banner229

Özel Asema Hospital Nöroloji Uzmanı Dr. Atilla Erkuzu, Hastanede Nöroloji Bölümü`nde tanı ve tedavisi yapılan hastalıklar hakkında bilgi verdi.

Özel Asema Hospital Nöroloji Uzmanı Dr. Atilla Erkuzu, Nöroloji Bölümüyle ile ilgili yaptığı bilgilendirmede Değerli Hastalarımız:

EEG (elektro ensefolografi) , beyin temel biyoelektrik aktivitesinin incelenmesidir. İşlem küçük elektrotların saçlı deriye yerleştirilmesi ile yapılmaktadır. Canınızın yanması söz konusu olmamakla birlikte bir süre sakin ve hareketsiz kalmanız yeterlidir. Bazen Beynin normal elektriksel faaliyetleri bozulur EEG`yi oluşturan beyin dalgalarının değerlendirilmesi ile bu bozukluğun yeri ve şekli hakkında bilgi edinilir. Hiçbir yan etkisi yoktur.

EMG (elektro miyo-nörografi), kasların kasılmasını sağlayan elektriksel aktivitenin izlendiği ve yorumlandığı bir kas incelemesidir. İletim çalışmasında sinirlerin ne kadar hızlı iletim yaptığını hesaplar. Kasların üzerine yerleştirilen elektrotlarla ilgili sinire çok hafif bir elektriksel bir uyarım verilir. Hastaya hiçbir zararı ve yan etkisi yoktur.

Hastanemiz Nöroloji Bölümü`nde tanı ve tedavisi yapılan hastalıklar aşağıdaki gibidir,

Baş, Boyun ve Bel Ağrıları
Periferik Sinir ve Kas Hastalıkları
Baş Dönmeleri Tanı ve Tedavileri
Beyin Damar Hastalıklarının Tanı ve Tedavisi
Epilepsi Tanı ve Tedavisi
Parkinson Tanı Ve Tedavisi
Alzheimer Tanı ve Tedavisi
Demans (Bunama) Tanı ve Tedavisi
Yüz felci tanı ve tedavisi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.