Bu haber kez okundu.

Op. Dr. Recep Bayraktar, Başarılı Ameliyatlara İmza Atmaya Devam Ediyor
banner229

Özel Siirt Hayat Hastanesine karın ağrısı şikayetiyle gelen 32 yaşındaki bir hastanın karnından 12 santimlik miyom (iyi huylu ur) çıktı.

Karın ağrısı şikayetiyle Özel Siirt Hayat Hastanesine gelen (32) yaşındaki kadının rahatsızlığının ne olduğuna dair tespit çalışması yapıldı. Filmi çekilen ve ultrason yapılan kadının rahatsızlığının rahmindeki miyomdan kaynaklandığı anlaşıldı. İlk yapılan ölçümlerde yaklaşık 12 Cm’lik 750 Gram olarak görülen miyomun alınması için ameliyathane hazır hale getirildi.

Özel Siirt Hayat Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr.Recep Bayraktar ve ekibinin yaklaşık 1 saatlik çabaları sonucunda, kadının rahminde bulunan, 12 santim boyunda ve 750 Gram ağırlığındaki miyom çıkarıldı.

Operasyonun ardından bir açıklama yapan Özel Siirt Hayat Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr.Recep Bayraktar, hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu ve gözlem altına alındıktan sonra, bir gün sonra taburcu edildiğini söyledi.

Miyomlarla ilgili olarak da bazı uyarılarda bulanan Özel Siirt Hayat Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr.Recep Bayraktar, “Miyomları hafife almayın, çünkü bazen kısırlığa kadar götürebiliyor” dedi.

ÇAPI BÜYÜDÜKÇE KISIRLIĞA NEDEN OLUYOR

Miyomların büyüklüklerinin çok değişken olduğunu kaydeden Dr. Bayraktar, birkaç milimetreden, 20-30 santimetreye kadar büyük miyomlara rastlayabildiklerini ifade etti.

Şikayet ve belirtilerin miyomların yerleşim yerini yakından ilgilendirdiğini anlatan Özel Siirt Hayat Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr.Recep Bayraktar, "Bazı miyomlar gebe kalmayı zorlaştırabileceği gibi, düşük ve erken doğum riskini de arttırabiliyor. Özellikle rahim içinde ve rahim duvarında yer alan miyomlar, kanamayla kısırlığa da yol açabilir.

Miyom çapı büyüdükçe ve sayıları arttıkça kısırlığa yol açma riski de artar. Rahim içinde yer alan miyomlar küçük bile olsa daha fazla sorun yaratır. Miyomların yol açtığı en büyük problemler, kanama, gebe kalamama, çevre dokulara bası ve yoğun kanama sonucu ortaya çıkan kansızlıktır" ifadesini kullandı.

Miyomda kesin çözümün ameliyat olduğunu ifade eden Özel Siirt Hayat Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr.Recep Bayraktar ,"Ancak pek çok kadın, ameliyata gerek olmadan miyomlarıyla sorunsuz yaşamlarını sürdürebilir. Kanama, gebe kalamama gibi şikayeti olanlarda ameliyat gerekebilir.

Rahim içindeki miyomlar küçük olsa bile hem gebe kalamama, hem de yoğun kanamaya neden olmaları nedeniyle ameliyat gerektirir. Rahim duvarındaki miyomlar, 5 santimetreden büyükse veya çok sayıda olduğunda ameliyat düşünülebilir. Rahim dışında yer alan miyomlar, çok büyüdüğünde veya çevreye bası yaptığında ameliyat düşünülmelidir" şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.