Bu haber kez okundu.

Öğrencilerden Kan Bağışı Kampanyası!
banner229
Siirt Abdulhakim Ayten Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri, kan bağışında bulundu.
Siirt Abdulhakim Ayten Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri, acil kan ihtiyacını karşılamak amacıyla okulda kan bağışında bulundu.
Kızılay Siirt Şube Başkanlığı aracılığıyla kan bağışında bulunan öğretmen ve öğrenciler, kan bağışının acil bir ihtiyaçtan ziyade sürekli bir ihtiyaç olduğunu söylediler. Öğrencilere kan bağışı bilincini kazandırmak amacıyla okul genelinde kan bağışı kampanyasını başlattıklarını ifade eden Okul Müdürü Murat Eldemir, ülke genelinde binlerce insanın kan yetersizliğinden dolayı yaşamını yitirdiğini ve bu nedenle okul olarak bu kampanyayı başlattıklarını söyledi.
Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Sami Ömeroğlu, kanın, kaynağı insan olan ve elde edilmesi için başka alternatifi olmayan bir tedavi aracı olduğunu söyledi.
Kanın acil değil, sürekli bir ihtiyaç olduğunu belirten Dr. Ömeroğlu, "Günümüzde tıp ve teknoloji alanındaki tüm gelişmelere rağmen kan, kan bileşenleri ve kandan elde edilen bileşenlerin yerine geçebilecek bir tedavi aracı bulunamamıştır. Bu nedenle kanın ihtiyaç anında hazır bulunması için kan bağışının önemi büyüktür.
Kan bağışı, bağışçının sağlığı açısından da son derece önemlidir. Çünkü kan bağışında kemik iliğinin yağlanmasını önleyip kan yapımı canlı tutulur. Verilen kanın yerine, anında vücuttan genç hücreler kan dolaşımına katıldığı için bağışçı daha dinç ve canlı olur. Kandaki yüksek yağ oranı düşer. Kan bağışı kalp krizi ihtimalini yüzde 90 azaltır. Kan bağışının, kişide baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesinde çok büyük katkısı vardır" dedi.
Okul idareci ve öğrencilerine duyarlılılarından dolayı teşekkür eden Dr. Ömeroğlu, "Bu okulumuz, herkese örnek teşkil edecek bir davranışta bulunarak kan kampanyası düzenledi. Okullarda kan bağışı konusunda bilincinin yerleşmesiyle çok sayıda hayat kurtarılacak. Bu sene de göstermiş oldukları duyarlılklardan dolayı okul idarecilerine ve öğrencilerine teşekkür ederiz" dedi. Kampanya, öğretmen ve öğrencilerin 19 ünite kan bağışıyla sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.