Bu haber kez okundu.

Merkeze Bağlı Köylerde “Gebe Bilgilendirme” Eğitimi Verildi
banner229

Siirt Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından merkez ve merkeze bağlı köylerde “Gebe Bilgilendirme” eğitimi verildi.

Siirt Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri her alanda yaptığı bilgilendirme çalışmaları ile takdir toplamaya devam ediyor.

Bu amaçla Siirt Merkez Toplum Sağlığı Merkezine bağlı Gebe Bilgilendirme sınıfı eğitimcisi Ebe Mekiye Satan tarafından, merkez ve merkeze bağlı köylerde “Gebe Bilgilendirme Eğitimleri” verildi.

DOĞUM ÖNCESİ VE DOĞUM SONRASI GEREKLİ BİLGİLER ANLATILDI

Siirt Merkez Toplum Sağlığı Merkezine bağlı Gebe Bilgilendirme sınıfı eğitimcisi Ebe Mekiye Satan tarafından merkez ve merkeze bağlı köylerde hamile kadınlara yönelik verilen eğitimlerde, gebeliğin oluşumunda karşılaşılan sorunlar ve baş etme yöntemleri, gebelikte sağlıklı ve dengeli beslenme alışkanlıkları, duygusal değişiklikler, madde bağımlılığı, solunum ve gevşeme egzersizleri, doğumun başladığını gösteren belirtiler, aile planlaması, anne sütünün önemi ve özellikleri, lohusalık dönemi sorunları, emzirme teknikleri, yeni doğan bakımı, yeni doğan da görülebilecek sorunlar, doğum eylemi ve doğum çeşitleri, bebek masajı ve bebek banyosu gibi konularda eğitim verildi.

 Gebeliği tespit edilemeyen gebeler tespit edilmekte olup anneler normal doğuma teşvik edildi.

Ayrıca Sağlık Eğitim Biriminde görevli Hemşire Nevin Bülbül tarafından köydeki vatandaşlara “Diyabet, Hipertansiyon ve Kanser” konularından eğitim verilerek, KETEM konusunda bilgilendirme yapıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.