Bu haber kez okundu.

KADINA YÖNELİK ŞİDDET EĞİTİMİ VERİLDİ
banner229

Siirt Halk Sağlığı Müdürlüğü “Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadele” konusunda farkındalık yaratmak için eğitim verdi.

Siirt Halk Sağlığı Müdürlüğü Merkez Toplum Sağlığı Merkezine bağlı Psikolog İstek Buğu, Sosyal Hizmet Uzmanı Faruk Pekkolay ve Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şubesine bağlı Sosyal Hizmet Uzmanı Agit Sarıca tarafından Aile Hekimlerine ve Aile Sağlığı Elemanlarına "Kadına Yönelik Şiddete Müdehale" eğitimi verildi.

Aile Hekimleri de bu konuda farkındalık yaratmak için eğitimde şu konulara değindiler: “ Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Kadına Yönelik Aile İçi Şiddet, Aile İçi Şiddetle İlgili Yasal Düzenlemeler, Şiddete Maruz Kalan Kadınlara Sunulan Hizmetler. Kadınlara yönelik aile içi şiddet, temel insan hakları ve özgürlüklerinin ihlali olup, kadınlar ve erkekler arasındaki eşit olmayan güç ilişkilerinin bir sonucu olarak ortaya çıkan önemli bir sorundur.

Kadınların sakat kalmalarına ve ölmelerine yol açan nedenlerin başında kadına yönelik aile içi şiddet gelmektedir. Ayrıca bu şiddet kadınların iş gücü kaybına, sağlık hizmetlerine başvuru sıklıklarının artmasına neden olarak ekonomik kayba da yol açmaktadır. Bu özellikleri ile kadına yönelik şiddet, bir halk sağlığı sorunu olarak da kabul edilmektedir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.