Bu haber kez okundu.

Kadın Doğum Doktoru İsmet Güler, Genç Hastanın Rahminden 6 Miyom Çıkardı
banner229

Düşük sonrası şiddetli ağrı ve kanama ile Özel Siirt İbni Sina Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. İsmet Güler ‘e giden genç kadının rahminden çeşitli büyüklüklerde 6 tane miyom çıkarıldı.

Özel Siirt İbni Sina Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. İsmet Güler  tarafından gerçekleştirilen cerrahi operasyon sonucunda kadın hastanın rahminden irili ufaklı 6 tane miyom çıkarıldı. 

Özel Siirt İbni Sina Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. İsmet Güler yaptığı cerrahi operasyonları ile Siirt'te ve tüm bölgede adından söz ettirmeye devam ediyor. 

Özel Siirt İbni Sina Hastanesi  Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. İsmet Güler’e başvuran Genç hasta çeşitli büyüklüklerde toplam 6 adet miyom çıkararak yaptığı miyomektomi ameliyatı ile hastalarına şifa olmaya devam ediyor.

Özel Siirt İbni Sina Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. İsmet Güler Miyomlarla ilgili yaptığı açıklamada;Miyom, asıl olarak doğurganlık döneminde (menopoz öncesi dönem) rahim bölgesinde meydana gelen normalin dışındaki dokulara verilen isimdir. 

Miyomlar düz kas yapılarından ve bağ dokularından oluşurlar. Kadınlarda oldukça sık görülen miyomlar, bir diğer adıyla "iyi huylu tümör" olarak da adlandırılırlar.

Özel Siirt İbni Sina Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. İsmet Güler, Tedavi edilmediği takdirde oldukça tehlikeli bir hale gelen miyomlar hızlı bir biçimde büyür ve eğer bunun önüne geçilmezse istemeyeceğiniz tehlikeli durumlar doğabilir. Üstelik sizde olan miyom nadir görülen kanserli miyomlardan biriyse ve tedavi edilmezse kanser rahminizin etrafını tamamen sarabileceğini ifade etti.

Op. Dr. Güler, hastalığa ilişkin şu bilgileri paylaştı:  “Bu çoğunlukla belirti vermez ve fark edilemez, senede bir kadın doğum doktoru kontrolü ile tespit edilebilir. Miyomlar genellikle takibe alınır gerekli hastalarda ilaç veya ameliyat ile tedavi önerilir, gebelik düşünmeyen hastalarda rahmin alınması daha iyi bir yöntemdir. Miyom; adetleri fazla kanamalı ve ağrılı olan kadınlarda, Obezite sorunu veya Polikistik Over sorunu olanlarda daha sık görülür.
Gebeliği de zorlaştırabilir, karın ağrıları oluşturabilir, düşük riski oluşturur, kısırlığa neden olabilir, çok nadirde olsa kanser yapabilir. Şiddetli kasık ağrısı, adet kanaması çok olan ve uzun süre gebelik elde edemeyen kadınlar miyom konusunda daha dikkatli olarak, bir kadın doğum uzmanına görünmelidir.” İfadelerini kullandı.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.