Bu haber kez okundu.

İLİMİZDE 200 MADDE BAĞIMLISI TEDAVİ EDİLDİ
banner229
Her yıl 1-7 mart tarihleri arasında kutlanan Yeşilay Haftası başladı.
Halk Sağlığı Müdürü Dr.Bahadır Özdemir artan bağımlılık oranlarına ve çeşitliliğine dikkat çekti. Sigara ve alkol bağımlığının yarı sıra uyuşturucu bağımlılığının artık Siirtte de görüldüğünü belirten Dr.Özdemir yeni bir bağımlılık tehlikesine dikkat çekti.
Günümüzde özellikle küçük yaşlardan itibaren insanların bir çok saatlerini internetin başında geçirmeye başladıklarını belirten Dr.Özdemir bununda artık büyük bir tehlike oluşturduğunu söyledi.
        Dünyada 6 saniyede bir sigaraya bağlı bir ölümün meydana geldiğini belirten Dr.Özdemir “Hiç kimse bu benim keyfim diyemez. Çünkü yine yapılan araştırmalara göre dumana maruz kalanlar her üç sigaradan birini içmiş gibi olumsuz bir şekilde etkilenmektedir. Yapılan araştırmalarda anne babası sigara içen çocuklarda bu tehlike daha büyük boyutlara ulaşıyor. Sigara bağımlılığını gidermek için KETEM bünyesinde ücretsiz tedavi ve ilaç vermekteyiz.” Dedi.
Alkol bağımlılığının 15 li yaşlara ve erkeklerde bayanlara göre daha çok rastlandığını belirten Dr.Özdemir madde bağımlığının tehlikeli boyutlara ulaştığını söyledi.
Geçen yıl ilimizde 200 üzerinde madde bağımlısının tedavisinin yapıldığını ifade eden Dr.Özdemir şöyle dedi “Madde bağımlılığı 11-12 yaşlarına kadar düştü. Geçen yıl 200 ün üstünde vatandaşımızın tedavisini sağladık. Maalesef bunların 30 kadarı 18 yaşın altında olan insanlar. Madde bağımlılığı çok küçük yaşlara dayanmış durumda. Yine üzülerek belirteyim ki uyuşturucu maddeler artık bir sakız parasına sağlanabiliyor. Bu da alışma yaşının daha da düşmesine neden olmaktadır.”
Günümüzde ortaya çıkan bir başka bağımlılığın bilgisayar ve internet bağımlılığı olduğunu belirten Dr. Özdemir bu bağımlılığın özelikle 23 yaşın altındaki çocukları etkilediğini söyledi. Dr.Özdemir, tek bağımlılığın sevdiklerimize olan bağımlılık olmasını diledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.