Bu haber kez okundu.

Halk Sağlığı Müdürlüğünden, Sağlık İçin Yürüyüş Etkinliği
banner229

Siirt'te, "10 Mayıs Dünya Sağlık için Hareket Et Günü" dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğünce düzenlenen yürüyüşe, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Gençlik Merkezi destek verdi.

İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Emel Çelik, yürüyüş öncesi yaptığı açıklamada, bu tür aktivitelerin fiziksel ve ruhsal sağlığın geliştirilmesinde temel araçlardan biri olduğunu söyledi.

Hareketsizliğin kronik hastalıkların ortak risk faktörlerinden biri olduğuna dikkat çeken Çelik, şunları kaydetti: "Hareketsizlik, dünya genelindeki ölüme neden olan risk faktörleri sıralamasında dördüncü sırada yer almaktadır.

Meme ve kolon kanserlerinin yaklaşık yüzde 21-25'inin, diyabetin yüzde 27'sinin ve iskemik kalp hastalığının yüzde 30'unun ana nedeni olduğu tahmin edilmektedir.

Obezitenin artmasına da neden olan önemli faktörlerden biri hareketsiz yaşam tarzının yaygınlaşmasıdır."

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü önünde başlayan yürüyüş, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.