Bu haber kez okundu.

Hakim ve Savcılara Hayat Hastanesi Tarafından Yerinde Sağlık Hizmeti Sunuldu
banner229

İlimizde koronavirüs salgınındaki normalleşme sürecinin ardından ilimizde görev yapan Hakim ve Savcılara Özel Siirt Hayat Hastanesi sağlık ekipleri tarafından antikor testi yapıldı.

Hiçbir semptom göstermediği halde taşıyıcı olan ve hastalığı fark etmeden atlatan kişilerin tespit edilmesinin hedeflendiği antikor tarama testleri, Özel Siirt Hayat Hastanesi tarafından ilimizde görev yapan Hakim ve Savcılara yapıldı.

Siirt Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Yasin Başbay, Adalet Sarayımızda görev yapan Hakim ve Savcılarımızın sağlığı da korumak zorunda olduklarını belirterek, Antikor Temelli COVID-19 Tarama Testi yapmaya başladık. Bu bağlamda antikor testi ile kişilerin vücutlarında COVID-19 virüsüne yönelik antikor bulunup bulunmadığı tespiti yapılacaktır.

"Kurallara Uyalım"

Türkiye'nin koronavirüs pandemisi ile ciddi bir mücadele verdiğini ve bunu da en iyi şekilde sürdürdüğünü belirten Başbay, Benim buradaki genel mesajım herkes için sosyal mesafenin korunması, maskelerin takılması ve hijyen kurallarına uyulması. Ancak bu süreçte böyle baş edebileceklerini söyledi.

Özel Siirt Hayat Hastanesi Müdürü Necmettin Fırat, "Cumhuriyet Başsavcımızın talepleri doğrultusunda sağlık ekipleri Adalet Sarayına giderek tarama testlerini yerinde gerçekleştirdiğini belirterek, Hakim ve Savcılarımızın Antikor temelli tarama testi ile vakalar önceden tespit edilerek yayılımın önüne geçilecek, bağışıklık düzeyinin belirlenmesini sağlayacağını söyledi.

Fırat, tüm kamu ve özel kuruluşlara talepleri doğrultusunda Antikor testi yapılabileklerini ifade etti.

Hakim ve Savcılara yapılan Antikor testinden sonra Siirt Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca ve Özel Siirt Hayat Hastanesi Müdürü Necmettin Fırat, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Yasin Başbay'ı makamında ziyaret ederek yeni görevinin hayırlı uğurlu olması dileklerinde bulundular.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.