Bu haber kez okundu.

“Gribe Yakalanmamak İçin Bitki Çayları Tüketin”
banner229
Son zamanlarda artan grip salgınlarına karşı tavsiyelerde bulunan aktarlar, gribe yakalanmamak için bitki çayları tüketilmesinin faydalı olacağını belirttiler.
Türkiye’de son zamanlarda artan grip salgınlarına karşı bazı tavsiyelerde bulunan Siirt’teki aktarlar, gribe yakalanmamak için şifalı bitki tüketiminin önemli çözümlerden olduğunu söylediler. İlimizde şifalı bitki satışı yapan Aykut Özavcı, aniden değişen hava şartlarının gribe neden olduğunu belirtti.
Gribin soğuk algınlığından meydana geldiğini aktaran Özavcı, “Son zamanlarda görülen düzensiz hava şartlarından dolayı sıkıntılar meydana geldi.
Yöresel inanca göre, yağmurdan önce karın yağması hastalıkların haddinden fazla çoğalmasına sebep olur. Bunun en büyük sebeplerinden biri de griptir. Grip, soğuk algınlığından meydana gelir. Soğuk algınlığı nedeniyle insanlarımızın yaşadığı büyük rahatsızlık var.” dedi.
Müşterilerin grip rahatsızlığı için daha çok ıhlamur ve kış çayı gibi bitkileri tercih ettiğini dile getiren Özavcı, “Soğuk algınlığı sıkıntısı, düzensiz yemek, düzensiz uyuma, düzensiz hareket etmek ve yemek yerken lokmaları büyük yutmak gibi sebeplerle meydana geliyor. Gribe yakalanmamak için öncelikle bunların düzene girmesi gereklidir.
Eğer gribe yakalanırsa içerisinde en fazla C vitamini barındıran limon, ıhlamur ve kış çayı tüketilmesi, sonuç alınmazsa da buhar tedavisi yapılmalıdır.
Zaten müşterilerin de bizden yoğun olarak talep ettikleri ıhlamur, kış çayı, limon ve C Vitamini ağırlıkta bulunan bitkisel ilaçlardır.” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
SiirtGripBitki çayı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.