Bu haber kez okundu.

Genel Cerrahi Uzmanı Taşkın, Siirt Devlet Hastanesinde İlkleri Başarıyor
banner229

Genel Cerrahi dalında, genellikle Üniversite ve Eğitim Araştırma hastaneleri düzeyinde yapılan birçok ameliyat başarıyla Siirt Devlet Hastanesinde de yapılmaya başlandı.

Siirt Devlet Hastanesi’nin diğer branşlarda olduğu gibi Genel Cerrahi dalında da her geçen gün Sağlık Hizmeti potansiyeli artmaktadır.

Siirt Devlet Hastanesinde 2019 Ağustos ayında göreve başlayan, tüm öğrenim ve lisanslarını yurt dışında tamamlamış Genel Cerrahi Uzmanı ve Yoğun Bakım Yan Dal Uzmanı Op. Dr. Yunus Emre Taşkın profesyonel ekip ruhuyla, Bölge hastanelerinin çoğunda yapılmayan ameliyatları gerçekleştiriyor.

Genel Cerrahi Uzmanı ve Yoğun Bakım Yan Dal Uzmanı Op. Dr. Yunus Emre Taşkın en son olarak 69 yaşındaki Behiye Türksoy adlı hastanın Mide Kanseri Ameliyatını gerçekleştirerek hastayı eski sağlığına kavuşturdu.

Kalın Bağırsak ve Son Bağırsak rahatsızlıkları ile Kanser Cerrahisi Kapalı Ameliyatları, modern cihaz ve donanımlarla yapılıyor. Siirt Devlet Hastanesinde; Kapalı ve kombineli batın duvarı fıtıkları, Kapalı Mide Ameliyatı, Mide Kanseri Ameliyatı, Kapalı Safra kesesi Ameliyatı, Kapalı Appendisit Ameliyatı, Kapalı Kalın bağırsak Ameliyatı gibi birçok operasyon gerçekleştiriliyor.

Siirt Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Yunus Emre Taşkın tarafından gerçekleştirilen kapalı sistem ameliyatlarla hastalara; Ameliyat sonrası daha düşük oranda ağrı ve ilaç kullanımı, Ameliyat sonrası daha kısa sürede iyileşme, rahat hareket edebilme kolaylığı, Tedavi süresinin daha kısa olması ve günlük hayata, iş hayatına daha kısa sürede dönebilme kolaylığı sağlanıyor.

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Yunus Emre Taşkın, hastanede ilk kez başarılı bir kanser ameliyat yaptıklarını ifade ederek, "Buraya ameliyatları yapmak üzere geldik. Mecburi hizmette tanınan fırsatla buraya geldik. İlk geldiğimizde hastane koşullarını değerlendirdik; ama hiçbir bahaneye gerek yok. İnsan istedikten sonra yapabiliyor. Birtakım destekler alınca biz de bunu yapmış bulunmaktayız. Zaten buraya gelir gelmez, 'Sevki kaldıracağız' dedik.

Burada halledilebilecek her iş için hastalarımızı başka merkezlere göndermiyoruz. İlk zamanlarda hastalarımızın birtakım güvensizlikleri ve inanç eksiklikleri vardı. Biz bunları zamanla yıktık. Biz Devlet Hastanesi'nde hastaların işini halletmek üzere mücadele verdik ve bunu başardık" diye konuştu.

Genel Cerrahi Uzmanı ve Yoğun Bakım Yan Dal Uzmanı Op. Dr. Yunus Emre Taşkın, hastaları başka illere sevk etmelerine gerek kalmadığını kaydederek, "Bu, çok yoğun ve komplike bir ameliyat şekli, özel merkezlerde deneyimli elemanlar tarafından yapılan bir ameliyat.

Bu ilimizde yapılması adına önemli bir durum söz konusu. Daha önce bu tür vakalar ya fakülteye sevk ediliyordu ve fakülte, yapabildiği vakaları kendisi çözmeye çalışıyordu. Çözemediklerini ise Diyarbakır, İstanbul, Ankara gibi dış merkezlere sevk ediyordu.

Şimdi ise, artık burada hastaların ilk başvurduğu hastanede çözüme kavuşmaları bizim açımızdan önemli bir gelişme. Hastane olarak, hastalara mümkün olduğunca yerinde hizmet vermeye gayret ediyoruz. Hastalarımızın sevk zinciri içerisinde kaybolmamaları adına yaptığımız bir yaklaşım" ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sabahattin dönmez 2 yıl önce

Hocam ben 22 Kasım'da muayene oldum kasık fıtığım var ameliyat istediniz olmak istiyorum fakat siz bu gün yoksunuz randevu nasıl alıcam ameliyat için saygılar