Bu haber kez okundu.

Gebe Hastanın Şişen Karnından 20 Santimlik Miyom Çıktı
banner229

Özel Siirt İbni Sina Hastanesine gebelik ve karnında ileri derecede şişme şikayetiyle başvuran  28 yaşındaki kadın hastanın karnından 20 Cm büyüklüğündeki miyom çıkartıldı.

Özel Siirt İbni Sina hastanesine başvuran 28 yaşındaki kadın hastanın yapılan tetkiklerinde karnında 20 ile 30 santim büyüklüğünde miyom olduğu belirlendi.

 Kadın hastanın miyomu Özel Siirt İbni Sina Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Abdullah Sarı tarafından yapılan başarılı bir ameliyatla çıkarıldı.
Kadın Doğum Uzmanı Dr. Abdullah Sarı ameliyatla ilgili yaptığı açıklamada;28  yaşındaki kadın hastanın yanlarına geldiğinde gebe ve karnında ciddi anlamda şişkinlik olduğunu görünce hastaya ultrasonla baktıklarında 20 ile 30 Cm çapında kitle dejenarsyon göstermiş dev bir miyom olduğunu tespit ettiklerini söyledi. 

Hastanın ilk gebeliği olduğunu  ve hasta açısından çok şanslı bir durum, hastanın da miyomunun da çok ciddi bir dejenerasyon gösterdiğimden ve hastanın gebeliğini koruyabilmek için hemen ameliyata aldık.
Hastadan yaklaşık 20x30 çapında  dejenere bir miyom çıkardık. Bir tanede ufak bir miyon çıkardıklarını söyledi.Hastamızın Gebeliğini koruduklarını, inşallah gebeliği devam edecek ifadelerini kullandı. 

Dr. Sarı, ameliyatı başarılı bir şekilde yaptıklarını ve Hastayı gebeliğini koruduklarını ve hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu ve gözlem altına alındığını belirtti. 

Miyomlarla ilgili olarak da bazı uyarılarda bulanan Opr. Uzm. Dr. Abdullah Sarı, “Miyomları hafife almayın, çünkü bazen kısırlığa kadar götürebiliyor” dedi.

ÇAPI BÜYÜDÜKÇE KISIRLIĞA NEDEN OLUYOR

Miyomların büyüklüklerinin çok değişken olduğunu kaydeden Dr.Sarı, birkaç milimetreden, 20-30 santimetreye kadar büyük miyomlara rastlayabildiklerini ifade etti. Şikayet ve belirtilerin miyomların yerleşim yerini yakından ilgilendirdiğini anlatan Dr. Sarı, "Bazı miyomlar gebe kalmayı zorlaştırabileceği gibi, düşük ve erken doğum riskini de arttırabiliyor. Özellikle rahim içinde ve rahim duvarında yer alan miyomlar, kanamayla kısırlığa da yol açabilir.
Miyom çapı büyüdükçe ve sayıları arttıkça kısırlığa yol açma riski de artar. Rahim içinde yer alan miyomlar küçük bile olsa daha fazla sorun yaratır. Miyomların yol açtığı en büyük problemler, kanama, gebe kalamama, çevre dokulara bası ve yoğun kanama sonucu ortaya çıkan kansızlıktır" ifadesini kullandı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.