Bu haber kez okundu.

Dr. Öğretim Üyesi Aslan, Güney Doğu Anadolu Bölgesi Girişimsel Kardiyoloji Kongresine Katıldı
banner229

Türk Kardiyoloji Derneğinin düzenlediği Güneydoğu Anadolu Bölgesi girişimsel Kardiyoloji kongresi yapıldı.

Diyarbakır’da düzenlenen kongreye dernek yönetimi ile başta İ̇stanbul ve İzmir gibi büyük iller dahil ülkemizin önde gelen kardiyoloji uzmanı doktorlar katıldı.

Bölgemiz Kardiyoloji uzmanlarını Siirt Üniversitesi Tıp Fakültesi Dr .Öğretim üyesi Dr .Muzaffer Aslan'ın panelist olarak temsil ettiği kongrede kardiyoloji alanındaki son bilimsel gelişmeler ele alındı ve tartışıldı.

Kongre kapsamında 4 operasyon gerçekleştirildi.1 hastanın kapalı ameliyatla kalp kapağı değiştirildi, 1 hastanın tıkalı olan şah damarı yine kapalı ameliyatla açıldı. Bir 1 hastanın kalp deliği kapalı ameliyatla kapatılırken 1 hastanın ayağa giden bacak damarı kapalı ameliyatla açıldı ve bacak amputasyonundan kurtarıldı.

Toplantıda bölgeyi temsilen panelist olarak görev alan Dr Öğretim Üyesi Muzaffer Aslan kongrenin çok başarılı geçtiğini ve benzer bir kongrenin ilimizde yapılması için dernek yönetimi ve hocalar nezdinde girişimler yaptığını belirtti.

Kongreye ayrıca Siirt Üniversitesi Tıp Fakültesi Dr .Öğretim üyesi Dr Çağdaş Kaynak ile ilimizde görev yapan diğer kardiyoloji uzmanları da katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.