Bu haber kez okundu.

Dr. Bilal Altunışık, Covid-19'un Yeni Varyantı EG.5 (Eris) Virüsü Hakkında Bilgi Verdi
banner229

Özel Siirt Hayat Hastanesi Dahiliye-Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Bilal Altunışık, Yeni Covid-19 Varyantı EG.5 (Eris) virüsü hakkında bilgi verdi.

COVID-19 pandemisi dünya genelinde önemli bir halk sağlığı tehdidi olmaya devam etmektedir. Virüsün farklı varyantları sürekli olarak ortaya çıkmakta ve evrilmektedir. Bu varyantlardan biri olan Eris varyantı son zamanlarda ortaya çıkan bir Covid-19 alt türüdür. siirt

YENİ COVİD-19 VARYANTI EG.5 (ERİS) NEDİR?

Covid-19’un omicron varyantının bir alt türü ve dünya çapında dolaşımda olan diğer varyantlarla yakından ilişkili

BELİRTİLERİ NELERDİR?

Covid-19 nedeni olan sars-cov-2 virüsünün yeni bir varyantı olan Eris, boğaz ağrısı, öksürük, baş ağrısı gibi semptomlarla kendini gösteriyor.

NASIL BULAŞIR?

Virüsü taşıyan kişi; öksürdüğünde konuştuğunda, hapşırdığında, soluk alıp verdiğinde havaya virüs yüklü damlacıklar saçılır. Bu damlacıkların yakın mesafedeki kişiler tarafından solunması ile virüs bulaşır. Solunum yolu ile gerçekleşen yayılım bulaşma yolları arasında en temel olandır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.