Bu haber kez okundu.

Doçent Dr. Akın Önder Öncülüğünde Özel Siirt Hayat Hastanesinde Mide Balonu Yapılmaya Başlandı
banner229

Siirt’’in ilk Özel hastanesi olan Özel Siirt Hayat Hastanesi yine bir ilki ayağınıza getirdi.Genel Cerrahi Uzmanı Doçent  Dr. Akın Önder öncülüğünde Mide Balonu yapılmaya başlandı.

Özel Siirt Hayat Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doçent  Dr. Akın Önder öncülüğünde gerçekleştirilen mide balonu tedavisi ile sizde artık fazla kilolarınızdan kurtulabileceksiniz. 

Obezitenin günümüzün sağlık sorunlarının başında yer aldığını belirten Özel Siirt Hayat Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doçent  Dr. Akın Önder hastaların genelde günlük aktiviteleri, spor faaliyetlerini yerine getiremediğinden dolayı kalori dengesizliği ve sedanter yaşandığı, kilo vermekte zorluk çektikleri için de böyle bir uygulamayı Özel Siirt Hayat Hastanesinde başlattıklarını söyledi.

Cerrahi müdahale yapılmadan ağrısız, hastanın midesine 15 dakika içinde balon yerleştirildiğini belirten Doçent Dr. Önder, "Siirt'te ilk olacak bir hizmet getiriyoruz. Bu da mideye balon yerleştirilmesi, yani ağrısız ve ameliyatsız 15 dakika sedasyon altında balon yerleştirme sistemidir. 6 ay sonra yine anestezi altında bu balonu çıkarıyoruz. ve hastalarımız yaklaşık 20 ile 50 arasında kilo kaybına uğruyor.

Hastaya her hangi bir sakıncası olmadığı gibi, ciddi bir komplikasyona şuana kadar bilimsel literatürde rapor edilmemiştir. O konuda hastalarımız bize başvurabilirler." Dedi.

Özel Siirt Hayat Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doçent  Dr. Akın Önder yaptığı açıklamada; Mide Balonu Uygulamasında endoskopi aletiyle ağızdan mideye içi boş bir balon yerleştirilir. Ardından balon şişirilir ve hastanın midesinde bir dolgunluk oluşturulup, tokluk hissi sağlanır.

Mide balonu, diğer yöntemlerden farklı olarak, ameliyatsız bir yöntem olarak tanımlanmaktadır. Mide balonu ile ne kadar kilo verilir? Balonun kaldığı süre boyunca kilo vermenin devam etmesi beklenir. Kilo verme miktarları hastadan hastaya değişiklik göstermektedir. Diyete uyumu ile birlikte 30 kilolara kadar kilo kaybı mümkündür.

Nasıl Uygulanıyor?

Doçent  Dr. Akın Önder Mide Balonu Uygulamasında endoskopi yardımıyla ağızdan yemek borusu geçilerek mide içine balon yerleştirilir. Tamamen kansız olan işlem, hafif bir anestezi altında gerçekleştirilir. Mide içine ağızdan sönük olarak gönderilen balon, mideye ulaştırıldığında ucuna bağlı tüp aracılığıyla bir serum karışımı ile doldurularak şişirilir ve bağlı olduğu tüpten kolayca ayrılarak mide içinde bırakılır.

İşlemden Sonraki Dönem Yaklaşık 15 dakika süren işlemin ardından hasta uyandırılır ve bir odada dinlenmeye alınır. 2-3 saatlik bir dinlenmenin sonunda hasta taburcu edilir. Kısaca hastanede toplam 3-4 saatlik bir süre geçirilir. İşlemden 2-3 saat sonra sıvı alımına başlanabilir. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.