Bu haber kez okundu.

Dijital Hastane Değerlendirme Toplantısı Siirt’te Düzenlendi
banner229

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. İsmail Yılmaz, "Hekim reçete yazarken, hasta veya hekim tetkik isterken, 'Bu hasta gebe, bu hastaya tetkik istemeyin' diye uyarı veren bilgi sistemlerini kullanmak istiyoruz.

Siirt İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Fikret Can, "Dijital Hastane Değerlendirme Toplantısı" nın Huzur Şehri Siirt’te düzenlenme talebimizi kırmayıp, bu organizasyonun ilimizde yapılmasına onay veren Türkiye Kamu Hastaneleri Kurum Başkanı Dr. Hasan Aydınlık ve Kurum Başkan Yardımcımız Dr. İsmail Yılmaz hocama gösterdiğimiz çabaları görmezden gelmeyip talebimizi kabul ettikleri için teşekkür ediyorum.

Can, “Bilgi teknolojileri hayatımızın tam merkezine hızlı ve etkili bir şekilde yerleşti. Giderek alanını genişletmeye devam ediyor” dedi.

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. İsmail Yılmaz "Hekim reçete yazarken, hasta veya hekim tetkik isterken, 'Bu hasta gebe, bu hastaya tetkik istemeyin' diye uyarı veren bilgi sistemlerini kullanmak istiyoruz." dedi.
Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu organizasyonunda, Siirt İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ev sahipliğinde Barden otelde düzenlenen "Dijital Hastane Değerlendirme Toplantısı"nda konuşan Kurum Başkan Yardımcısı Yılmaz, hasta güvenliğini önceleyen hastaneler yapmak istediklerini söyledi.
Kurumlara, hastanın sağlığını güvence altına alan bir dijitalleşmeyi getirmek istediklerini belirten Yılmaz, şunları söyledi: "Amacımız bu yoğun mesai içerisinde, profesyonel sağlık çalışanlarına teknolojinin yardımını sağlamak. Hekim reçete yazarken, hasta veya hekim tetkik isterken, 'Bu hasta gebe, bu hastaya tetkik istemeyin' diye uyarı veren bilgi sistemlerini kullanmak istiyoruz."
Yılmaz, Sağlık Bakanlığının, 13-14 yılda dijitalleşme konusunda gerekli altyapıyı sağladığını belirterek, "Altyapı hazır, bu bir zihniyet dönüşümü. Bir değişim yönetmeliğine ihtiyacımız var. Bu toplantı, bu değişim yönetiminin nasıl olacağının ipuçlarının verileceği bölgesel bir toplantı olacak." diye konuştu.
Dijitalleşme noktasında Avrupa'daki en iyi ülke olmak için yola çıktıklarını vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti: "Biz bunu, yılsonunda Allah nasip ederse hep beraber sağlayacağız. Bize verilen hedefleri tutturmaya çalışacağız. Bu yolculukta yalnız değiliz. Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü bütün gücüyle bize destek veriyor."
Konuşmaların ardından konunun uzmanları tarafından sağlık yöneticilerine sunumlar yapıldı.
Toplantıya Yılmaz'ın yanı sıra Siirt İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Fikret Can, Siirt Halk Sağlığı Müdürü Dr. Erol Emre Ömür, Mardin, Bitlis, Van, Şırnak, Batman, Hakkâri, Diyarbakır ve Muş illerinden katılım sağlayan hastane başhekimleri ve sağlık yöneticileri katıldı.

Program katım sağlayan tüm davetlilere katım belgesi verilerek son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.