Bu haber kez okundu.

ANNE ÖLÜMLERİ VE BEBEK ÖLÜMLERİ İL İNCELEME KURULLARI TOPLANDI
banner229
Ülkemizde uygulanmakta olunan sağlıkta dönüşüm programı kapsamında Anne ve Bebek ölümlerini ulaşılan seviyeden daha asgari seviyelere çekebilmek için her bir anne ve bebek ölümünü izleyerek nedenini ortaya çıkarmak ve bir daha aynı nedenlerle oluşabilecek ölümleri önlemek amacıyla kayıt ve bildirim sistemi uygulamaya konulmuştur.
Bu bağlamda geçtiğimiz hafta Siirt Halk Sağlığı Müdürlüğü toplantı salonunda iki ayrı toplantı halinde anne ölümleri ve bebek ölümleri il inceleme kurulları toplanmış ve her vaka için ölüm nedenleri, ölümü etkileyen faktörler ve ölümün önlene bilirliği tartışılmış ve sonuca bağlandığı öğrenildi.
Halk Sağlığı Müdürü Dr.Bahadır Özdemir, bütün bu fedakâr ve özverili çalışmalar sonucunda yıllara göre anne ve bebek ölümlerimizde azalmalar olduğunu, Ülkemizde ve ilimizde "bir bebek ya da bir anne daha ölmesin” gayretini elden bırakmayan ve bu başarıya imza atan başta aile hekimi, toplum sağlığı hekimi ve uzman hekimlerimiz olmak üzere, gebe ve bebeklerimizin üzerine titreyen, onları tek tek takip eden aile sağlığı elemanları, ebe, hemşire ve sağlık memurlarımız, kısaca tüm sağlık ordusunu tebrik ediyor ve teşekkürlerimi arz ediyorum.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.