Bu haber kez okundu.

Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kolonya Üretimine Başladı
banner229

Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Bölümü öğretmenleri Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgınının Türkiye’de de görülmesinin ardından Milli Eğitim Bakanlığının teşvikiyle birlikte okulda kurulan tesiste dezenfektan,sıvı sabundan sonra kolonya üretimine başladılar.

İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip yaptığı açıklamada, 2 okul idarecisi, 4 öğretmenden oluşan ekip son bir haftada 5 ton dezenfektan ürettiğini,dezenfektan ürünlerinin Siirt’teki kamu kurumlarına dağıtılacağını söyledi.

Edip, kozmetikte ise sıvı sabun, kolonya ve el dezenfektanı üretimine başlayan Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Bölümü öğretmenleri, 4 ürün atölyede günlük 1 ton sıvı sabun, 3 ile 6 ton ara arası yüzey dezenfektanı üretiyor.

Siparişe göre 1 er ton el dezenfektanı ve kolonya üretme kapasitesine sahip olduğunu belirten Edip, ileri süreçte çamaşır suyu, bulaşık deterjanı, yüzey temizleyici gibi ürünleri de üretmeye başlayacaklarını, Meslek liselerinin üretimde bir lokomotif ve ara eleman yetiştirilmesinde öncü olduğunu biliyoruz.

Biz öğretmenlerin amacı çocuklarımızın üretime katkı sağlaması, onları geleceğe hazırlamak ve buradan mezun olduktan sonra Türkiye sanayisine ara eleman yetiştirilmesine öncülük yapmak olduğunu söyledi.

AK PARTİ SİİRT MİLLETVEKİLİ OSMAN ÖREN TEŞEKKÜR ETTİ

AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik lisemizde bir ay önce 300 bin TL para ile sıfırdan kimya atölyesi kurularak, günlük 6 ton dezenfektan malzemesi , 3 ton sıvı sabun , 1 ton kolonya , 3 bin adet maske üretimine başlanmıştır.İlk başta üretilen malzemeleri yardıma muhtaç ailelere , Devlet hastanesine ve Sağlık ocaklarına dağıttılar.

Bu projede emeği geçen Milli eğitim il müdürümüze ve Zübeyde hanım lisesi müdürü,hocaları ve öğrencilerine teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.