Bu haber kez okundu.

"Yumurta Bayramı" Siirtlileri Yalova'da Buluşturdu
banner229

Siirtliler, Yalova’da bu yıl dördüncüsü düzenlenen geleneksel ‘Yumurta Bayramı’ şenliğinde bir araya geldiler.

Yalova Siirtliler Derneği tarafından (SİDER) bu yıl dördüncüsü düzenlenen, Bursa, İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir ve Kocaali’deki Siirtliler derneklerinin de destek verdiği "Yumurta Bayramı Şenliği" renkli görüntülere sahne oldu.

Yalova iline bağlı Çiftlikköy ilçesinde düzenlenen ve Arapçada (Şıhrıl Bayf) olarak kutlanan etkinliğe Siirtliler yoğun ilgi gösterdi. Boyalı yumurtalar tokuşturuldu. Siirtliler, program kapsamında sahne alan sanatçıların konserleri ile doyasıya eğlendi.

Etkinliğin açılış ve selamlama konuşmasını yapan Yalova Siirtliler Derneği Başkanı Vedat Babaoğlu, katılımcılara teşekkür ederek, yumurta bayram şenliklerine ilginin aratarak devam ettiğini belitti.

Babaoğlu, hedeflerinin; Siirtlileri bir araya getirmek, kaynaşmak ve bu kültürü yaşatmak olduğunu sözlerine ekledi.

Vali Ali Fuat Atik te Siirt’in 12 bin yıllık tarihi geçmişi ile birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını belirterek, kentin zengin bir kültür mirasına sahip olduğunu söyledi.

Birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları veren Vali Atik, hemşeri buluşmalarının önemine vurgu yaparak, organizasyon’da emeği geçen tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür etti.

Siirt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü  ve Yalova Kultur ve Turizm Müdürlüğünün açmış oldukları ortak stand Siirtlilerden yoğun ilgi gördü.

Etkinlik kapsamında, çeşitli renklere boyanan yumurtalar, protokol üyelerince tokuşturularak kırılmaya çalışıldı.

DENİZ TOPRAK KONSERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Siirtli sanatçı Deniz Toprak, programda sahne alarak, seslendirdiği şarkılarla büyük bir ilgi gördü.

Konserde vatandaşlar halay çekerek, şarkılara eşlik etti.

Etkinliğe, Yalova Valisi Muammer Erol, AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Siirt eski Ak Parti Milletvekilleri Prof. Dr. Yasin Aktay, Yılmaz Helvacıoğlu, Çiftlikköy Kaymakamı Cengiz Karabulut, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, Eruh Belediye Başkanı Cevher Çiftçi, Şirvan Belediye Başkanı Necat Cellek, Tillo Belediye Başkanı İdham Aydın, Beğendik Belde Belediye Başkanı Gürgin Özdemir, Kayabağlar Belde Belediye Başkanı Salim Seven, Siirt İl Özel İdare Genel Sekreteri Hifzullah Canpolat,Siirtl İl Kültür Müdürü Remzi Uslu ve Yalova Kultur ve Turizm Müduru Şeref Tali, İşadamları Ethem Sancak, Ceylan Öztanık, Fikret Baydarman, İşadamı ve eski Kurtalan Belediye Başkanı Nevzat Karatay, Bursa, İstanbul, İzmir ve diğer illerde ikamet eden Siirtliler ve çok sayıda davetli katıldı.

Program, yöresel yemeklerin ikram edilmesiyle sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.