Bu haber kez okundu.

YÖK, Siirt Üniversitesinde PDR Bölümünün Açılmasına Onay Verdi
banner229

Yüksek öğretim Kurulu (YÖK), Siirt Üniversitesi Eğitim Fakültesi bünyesinde PDR bölümünün açılmasına onay verdi.

Siirt Üniversitesi senatosu tarafından Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK)’e yapılan PDR bölümü talebi, YÖK tarafından olumlu bulunarak 2019-2020 Eğitim ve Öğretim döneminde Siirt Üniversitesi Eğitim Fakültesi bünyesinde PDR bölümünün açılmasına onay verdi.

Siirt Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Hasan Basri Memduhoğlu sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada; Her yıl rağbet gören bir bölüm açma hedefimiz var. İlk hedefimiz olan PDR talebimiz YÖK’te olumlu sonuçlandı.

2019-2020 Eğitim ve Öğretim döneminde PDR’ye 40 öğrenci alacağız. Sırada Okul Öncesi, İngilizce Öğretmenliği ve Özel Eğitim var.

Eğitim Fakültemiz, Üniversitemiz, şehrimiz ve her fırsatta bu programı soran lise öğrencilerimiz için hayırlı olsun.

Siirt Üniversitesinde PDR bölümünün açılacak olması Siirt’te sevinçle karşılandı.

Siirt Üniversitesinin büyüme ve gelişme hedefleri doğrultusunda, açılacak olan yeni bölümlerin ilimize ve üniversitemize büyük katkı sunacağını belirten vatandaşlar emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemal cemeli 5 yıl önce

Ben siirt universitesinde 5 ay iskur elemani olarak çalıştım orda hic adalet yok mesala biz asgari ucret ile calisip orda ki butun temizlik işini çöplerini tuvaletlerini temizleten biz iskur elamanlari ama yemekhanede yemek yiyecez neymiş efendim iskurculara yemek 6 tl memurlara 4 tl öğrencilere 2.5 tl ogrecilere tamada 4 bin tl maaş ve 15 tl maaş alanogretmenler memurlara
neden 4 tl de biz iskurculara asgari ucretliye neden 4 tl hemde tum isi biz yapıyorken tazilar olsun boyle adalete

Avatar
Necip ak 5 yıl önce

Pdr bolumunum açılması önemli tabiki ama memleketimiz için tıp fakültesinin açılması ve sağlık sisteminin değişecek olmadi tüm esnaf ve halk için büyük bir umut olmuştur. Üniversitede 15 bin öğrenci var ancak güreş caddesinde 10 tane üniversite öğrencisi yok, ne halk ne esnaf faydalanmıyor, ancak tıp fakültesi ve hastane halka direkt temas eden bölümler ve esnaf halk için büyük bir umut oldu, bir an önce tıp için tüm girişimlerin yapılması lazım, tüm ümidimiz ve dualarımız gelecek olan tıp hocalarıyla olacak, memleketin ve bölgenin kaderi değişecek, üniversite yönetimi tüm varlığıyla tıp fakültesi için gereken yapılmalı, tıp dekanı yalniz bırakılmamalı, selâm ve dua ile..