Bu haber kez okundu.

YGS'ye Giren Şırnaklı Öğrenciler İçin Tüm İmkanlar Seferber Edildi
banner229
Şırnak'taki öğrenciler Yükseköğretime Giriş Sınavı'na (YGS) girmek için Siirt'te gelen öğrenciler için tüm imkanlar seferber edildi. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM), güvenlik gerekçesi ile Şırnak'ta YGS'yi iptal edip, girecek öğrencilerin sınav merkezini Gaziantep, Nizip, Batman ve Siirt olarak değiştirmesinin ardından, Siirt'te gelecek öğrenciler için, konaklama, yol, yemek ve tüm ihtiyaçların karşılanması için ilgili tüm birimler harekete geçirildi.
İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, yaptığı açıklamada, Şırnak'tan gelecek öğrenciler için 2 bir öğrenci için yurt, pansiyon ve öğretmen evi hazırlandığını söyledi. Her türlü tedbirleri aldıklarını ve Şırnak'tan gelen öğrencilere her türlü imkanın seferber edildiğini ifade eden Suay, şöyle konuştu: "Orta öğretim pansiyonlarımızın Şırnak'tan, Cizre'den, Silopi’den ve çevre ilçelerden gelecek öğrenciler için boşalttık.
Siirt lisesi müdürümüz ve Kız meslek lisesi müdürümüz, birisinin kızlara diğerinin de erkeklere yardımcı olması adına görevlendirdik. Dünden bu yana gelen öğrencilerle ilgili biz bize müracaat ettikleri zaman, ilgili arkadaşlara müracaat ettikleri zaman yurtlarımızda barındırıyoruz, artı birde öğretmen evi resepsiyonumuz var, müracaat etmeleri durumunda orada ilgililerin telefon numaralarını alıp zaten kız meslek lisesi ve Siirt lisesi hemen öğretmen evinin bitişiğinde ve merkezi yerde.
Öğrencilerin gelmesi durumunda kendilerinin hangi yurtta kalabilecekleri konusunda bilgilendirip yurtlara yönlendirecekler. Bu konuda hiçbir sıkıntımız yok, gelecek bütün öğrencileri misafir edebilecek yerimiz var."
Siirt'te 17 bin öğrencinin Sınava gireceğini hatırlatan Suay konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bizim il merkezinde 2 bine yakın yatak kapasitemiz var ve bunları boşalttık şuan, fakat benim son aldığım bilgilere göre, daha doğrusu Şırnak Milli Eğitim Müdürü beni aradı ve oradan 60-70 öğrencinin gelebileceğini, bizim çevre illeri de düşünerek il merkezinde 17 bin öğrenci sınavlara katılacak.
Biz her türlü tedbiri aldık. Geçen rektör beyin başkanlığında yapmış olduğumuz toplantıda bizim böyle bir tedbir aldığımızı kendilerine ilettik ve kendileri de KYK nezdinde belki bir tedbir almışlardır ama biz orta öğretim yurtlarımızı gelecek öğrencilerimizin barınması noktasında şuanda tahsis etmiş durumdayız. Dünden bu yana gelen öğrencileri de yönlendiriyoruz, herhangi bir problem yaşamadık."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.