Bu haber kez okundu.

Yerli Yabancı Birçok Akademisyen Pervari İlçemizi Ziyaret Etti
banner229

Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından ilimizde 4-6 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen “Uluslarası Molla Halil Es Si’irdi’  Sempozyumuna” yurtiçi ve yurtdışından katılan 80 akademisyenler, Pervari ilçesini ziyaret ettiler.

Üç gün boyunca devam eden sempozyumun son kültür gezisi kapsamında Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma öncülüğünde çok sayıda yerli ve yabancı Akademisyen Pervari ilçesini ziyaret etti.

Akademisyenler, Pervari ilçe girişinde İlçe Kaymakamı Hakan Şeker, Belediye Başkanı Tayyar Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Feyzoğlu, Ak Parti Milletvekilli Aday Adayı Lokman Özcan, Mahalle Muhtarları ve çok sayıda vatandaşlar tarafından karşılandı.

Pervari ilçe merkezini gezen Akademisyenler, meşhur Çınaraltında vatandaşlarla bir araya geldi. Akademisyenlere ilçeye özgü Işkın (Rebes) ve Kenger turşusu ikram edildi.

Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma” kensinin de Pervari’li olduğunu ifade ederek, Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen Uluslarası Molla Halil Es Si’irdi’  sempozyumuna katılan yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda Akademisyenlerle birlikte bugün bir kültür gezisi kapsamında dünyanın en güzel beldelerinden bir olan Pervari ilçesinde bulunduklarını söyledi.

Bu kadim topraklarda birçok zatın yetiştiğini kaydeden Sırma, Molla halil Es Si’irdi’ninde Hizan’da doğduğunu ve hayatın büyük bir kısmını Siirt’te ilimle geçirdiğini belitti.

Yaşamından da kesitler sunan Sırma, “Siirt ilinden düzenlenen sempozyuma 6 bin Km uzaktan Fas’tan, İsveç’ten, Irak’tan Suriye’den, Ürdün’den ve daha bir çok ülkeden gelen misafirlerimiz var. Dünyanın en güzel yerleşim yerlerinden bir olan Pervari ilçemizi görmelerini istedik. Amacımız iller arasında kurulan gönül köprülerinin artık ülkeler arasında da kurulması ve güçlendirilmesini sağlamaktır.  Bugünkü ziyaretimizde ev sahipliği yapan Belediye başkanımız sayın Tayyar Özcan’a ilçe kaymakamımıza ve tüm Pervari’li hemşerilerime teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan ise ‘Her biri ayrı bir gönül insanı 80 Akademisyeni ilçemizde ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade ederek, Pervari ilçemizin huzur dolu kutlu bir belde olduğunu, bağrında Şeyh Müşerref hazretleri gibi birçok gönül ve ilim insanını yetiştirdiğini’ belitti.

Başkan Özcan, “ülkemizin son yıllarda yetiştirdiği ve yaşamını ilme adamış Pervari’li hemşerimiz sayın İhsan Süreyya Sırma Hocamıza bu anlamlı ziyaretlerinde dolayı kendilerine ve beraberindeki tüm akademisyenlere ilçem ve halkım adına teşekkür ediyorum.” dedi.

İlçe Kaymakamı Hakan Şeker’de Pervari Belediyemiz ve ilgili kuruluşlarımızla birlikte ilçenin sosyal-ekonomik gelişimi için birçok projenin hayata geçirildiğini belirterek, Pervari’nin artık geleceğe umutla baktığını söyledi.

Yapılan Konuşmaların ardından Pervari Belediyesi ev sahipliğinde öğretmenevinde akademisyenlere ilçenin yöresel lezzetleri ikram edildi.

Sohbet havasında gerçekleştirilen ziyarette, geziye katılan akademisyenler, Türkçe, Kürtçe ve Arapça ilahiler, kasideler söylediler.

Kültür gezilerini tamamlayan Akademisyenler, Kaymakam Şeker ve Belediye Başkanı Tayyar Özcan ve vatandaşlar tarafından Siirt’te uğurlandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.