Bu haber kez okundu.

Yener Tanık Başkanlığındaki Kızılay Heyeti Kırgızistan'a Yardım Elini Uzattı
banner229

Türk Kızılay 2024 yılı Ramazan programı çalışmaları kapsamında; Kırgızistan Bişkek'te ve yakınındaki/civarındaki ilçelere 1000 adet gıda kolisi dağıtımı gerçekleştirdi.

Türk Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Yener Tanık Başkanlığındaki heyette Türk Kızılay Balıkesir Şube Başkanı Mustafa Burak Kelemençe ve Genç Kızılay Siirt İl Başkanı Muhammed Osman Tatlav ile birlikte  iki gün  boyunca Kırgızistan'da yardımlarda bulundular.

Türk Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Yener Tanık yaptığı açıklamada; İlk gün Kırgızistan Kızılay Merkezinde ihtiyaç sahibi ailelere gıda kolisi dağıtımı gerçekleştirdik. Ardından hane ziyaretleri yaparak ihtiyaç sahibi kimsesizlere erzak yardımlarında bulunduk. İlk günün akşamında Issık Gölde bir medresede İftar Programı organize ederek günü tamamladıklarını belirtti.

Tanık, Kırgızistan'da ikinci gü ise; evi yanan 6 çocuklu bir aileyi ziyaret edip, kendilerine 2000$ nakdi yardımda bulunduk.

Kırgızistan’da bir diğer durağımız Ahıska Türkleriydi. İhtiyaç sahibi ailelere misafir olup, ihtiyaçlarını giderdiklerini belirten Tanık, İkinci günümüzün akşamında ise Ahıska Türkleri Dernek Başkanı Ethem Şah beyin davetiyle, ailesinin de bulunduğu iftar sofrasına konuk olduklarını ifade etti.

Türk Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Yener Tanık, Gayemiz; dünyanın her yerinde olduğu gibi Kırgızistan'da da Türk Kızılay'ın varlığını, desteğini, muhabbetini hissettirmek. Kırgızistan'da muhtaç kimselerin ve Ahıska Türklerimizin yalnız olmadıklarını, bizlerin her koşulda onların yanında olduğumuzu gösterebilmek.

İki ülke arasındaki birlik, beraberlik ve dirliğimizi perçinlemek niyetiyle yaptığımız bu çalışmaların; hafızalardan silinmemesi adına bir vefa örneği sergileyerek, 

Geçen sene yaşadığımız deprem felaketinde bizi yalnız bırakmayan Kırgızistan halkına vefa borcumuzu ödeyip, görevimizi tamamlayıp, Türkiye'ye döndüklerini belirten Tanık,ayrıca Kırgızistan'da 1000 aileye gıda ulaşmasına vesile olan bağışcılarımızdan Allah razı olsun.











Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
cevat kılınçer 4 hafta önce

Yahu bir çok kimse bizim ve vatandaşların bağışlarıyla yardım kolileri dağıtmak için bol bol geziyor sanki resimdekileri saydım 20 kişi bu dağıtımı daha az sayıdaki kızılaycı yapamazmıydı böyle kalabalığa ne gerek var yazıktır vatandaş yardım paralarımız bu şekildemi harcanıyor düşüncesinde olursa haklıdır