Bu haber kez okundu.

Yasin Aktay’dan Esanaf Ziyareti
banner229
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Siirt'te 6-7 Ekim olaylarında göstericilerin saldırısı sonucu 1 kişinin öldüğü ve 5 kişinin yaralandı petrol ofisin ziyaret etti.
Siirt'te 6-7 Ekim olaylarında Alan Mahallesi'ndeki Tillo Caddesi üzerinde göstericilere molotof için benzin vermediği gerekçesiyle uzun namlulu silahlarla açılan ateş sonucu çıkan çatışmada 1 kişinin hayatını kaybettiği ve 5 kişinin yaralandığı olay ardından sahipleri tarafından kapanan Kaymaz Petrol tekrardan hizmete başladı. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay, Ak Parti İl Başkanı Özgür Çalapkulu ve parti yönetimi ile birlikte Patrol ofisinde ziyarette bulundu.
Daha önce Geçmiş olsun ziyaretlerine geldiklerini belirten Aktay, tekrardan faaliyete giren petrol ofisine hayırlı olsun ziyaretinde bulunduğunu söyledi. Petrol ofisi çıkışında gazetecilere açıklamada bulunan Aktay, Kobani olaylarında petrol ofisine vahşice bir saldırı gerçekleştirildiğini söyledi. İş yeri sahibinin devletine ve hükümete karşı olan hassasiyeti bilindiği için özelikle hedef seçildiğini ve içeride bulunan sivil insanlar hedef alındığını aktaran Aktay şunları ifade etti: "Siirt'te kundaklanan 10nlarca iş yeri gibi burasında kundaklanmaya çalışıldı. Ne yazikki o olaylardan sonra istenmeyen bir hadise cereyan etmiş burada. O kaos içerisinde bir vatandaşımız kendisine isabet eden kurşunla hayatını kaybetmiştir. Bu olay nedeniyle burası hep bir tehdit altında oldu. O olaydan dolayı hem baş sağlığı ve geçmiş olsun dilleklerimizi ve iş yerini yeniden açmış olduğu için hayırlı olsun ziyaretinde bulunmak istedik."
Olaylar sırasında kimseye saldırmadıkları halde saldırıya uğradıklarını belirten iş yeri sahibi Abdulkerim Kaymaz de olaylar sırasında ölen şahsın kim tarafından öldürüldüğünü bilmediklerini ifade etti. Kaymaz, şöyle konuştu: "Ölen şahıs göstericiler tarafından öldürülmüş olabilir. Bizim kimseyle düşmanlığımız yok. Düşmanlıkta yapmak istemiyoruz. Saldırıda mağdur olan biziz, bize yapılan saldırılarda benim kardeşim yaralandı. Bu saldırıdan dolayı da kimseye düşman gözüyle bakmıyoruz. Olaylarda hem malımız ve hem de canımız saldırıya uğramıştır. Olaylarda devletimizin yanında ve AK Parti'li olduğumuz için hedef alındı. Daha evvel de bize tehditler gelmişti.
 Siirt İl Emniyet Müdürlüğü'nde suç duyurusunda bulunmuştum. Örgütün Haftani kampından beni arayıp "Sen AK Partilisin, AK Parti'yi bırak HDP'ye geç" diye tehditler almıştık. Biz daha öncesinde zaten hedefteydik o güne rastladılar. O gün bize saldırdılar ve kimseye de saldırmadık."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.