Bu haber kez okundu.

Yasin Aktay, Bakan Osman Aşkın Bak İle Filistin’de
banner229

"Kudüs 2018 İslam Dünyası Gençlik Başkenti" programına katılmak üzere Filistin'de bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Türkiye-Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesi Siirt milletvekilimiz Prof.Dr. Yasin Aktay,  Mescid-i Aksa'yı ziyaret etti.

Yasin Aktay ve Bakan Bak, Doğu Kudüs'te Filistinli çocuklarla futbol ve basketbol  oynadılar.

Bakan Osman Aşkın Bak, İslam İşbirliği Teşkilatı'na (İİT) bağlı İstanbul merkezli İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu (İKGF-Dİ) ve Filistin Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğinde Ramallah'ta düzenlenen "Kudüs 2018 İslam Dünyası Gençlik Başkenti" programına katılmak üzere geldiği Filistin'de Mescid-i Aksa'yı ziyaret etti.

Bakan Osman Aşkın Bak'a, Türkiye-Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı İstanbul milletvekili Hasan Turan, Türkiye-Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesi Siirt milletvekilimiz Prof.Dr. Yasin Aktay,, Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosu H.Gürcan Türkoğlu ve Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Emre Topoğlu eşlik etti. Mescid-i Aksa'daki Kıble Camii'nde ikindi namazını kılan Bakan Osman Aşkın Bak, Mescid-i Aksa Müdürü Şeyh Ömer El-Kisvani'den bilgi aldı.

Harem-i Şerif'i gezen Bakan Osman Aşkın Bak, burada yaptığı açıklamada, "Daha önce de ziyaret ettiğim Mescid-i Aksa'yı bir kez daha ziyaret etmek benim için çok önemli. Çok duygulandırıcı bir ortamdayız. Manevi hisler içerisindeyiz" dedi.

Bakan Bak, "Kudüs 2018 İslam Dünyası Gençlik Başkenti" programına katılmak üzere Filistin'e geldiğini hatırlatarak, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüştüklerini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajını kendisine ilettiğini kaydetti. İşgal altındaki Doğu Kudüs'ün, ABD yönetiminin aldığı kararın aksine İİT'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dönem başkanlığında Filistin'in başkenti olarak ilan edildiğini hatırlatan Bakan Osman Aşkın Bak, "Kudüs barışın şehri. Kudüs Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi bizim kırmızı çizgimiz" ifadelerini kullandı.

Bakan Osman Aşkın Bak, Türkiyeli gençlerin Mescid-i Aksa'yı ziyaret etmek için çok heyecanlı olduklarını belirterek, "Ben de tabii aynı şeyleri hissediyorum. Benim çocuklarım ve ailem de üç, dört gün önce buradaydılar. Çok güzel duygularla, manevi duygularla ve heyecanla buradan ayrıldılar. Tekrar gelmek istiyorlar. Gerçekten manevi bir ortam, ilk kıblemiz. Buradaki manevi ortam insanı çok duygulandırıyor" dedi.

Kudüs'ün tüm dinlerin ortak değeri olduğuna vurgu yapan Bakan Bak, "Bu ortak değerin belirlenen çerçevede korunması gerekiyor. O yüzden tüm dünya ayağa kalktı ve gerçekten önemli bir adım atılmış oldu. İnşallah buralar çok daha özgür olacak" diye konuştu.

Bakan Bak, Filistin mücadelesinin devam edeceğini belirterek, şunları söyledi: "Bizim için de Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'nın korunması, güçlendirilmesi ve desteklenmesi çok önemli. Türkiye Cumhuriyeti olarak buraya, Filistin'e desteğimiz çok net.

Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, Başbakanımız, hükümetimiz buradaki yatırımlara destek veriyor. Ben de Gençlik ve Spor Bakanı olarak buradaki spor kulüplerine, gençlerine yönelik projeleri değerlendirdim. Buraya gelmeye devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız gençlerin içindeki, Müslümanların içindeki Kudüs ateşini yeniden alevlendirmiştir. Ateşini yakmıştır. Çok daha heyecanlı bir şekilde bunu hissediyoruz."

Bakan Bak ve beraberindeki heyet Mescid-i Aksa ziyaretinin ardından Harem-i Şerif'in sembolü konumundaki Kubbet'us Sahra Camisi'nin önünde hatıra fotoğrafı çektikten sonra Mescid-i Aksa'dan ayrıldı.

Filistinli çocuklarla futbol ve basketbol oynadılar 

Bakan Osman Aşkın Bak, Filistin ziyareti çerçevesinde geldiği işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan tarihi Burc Lak-Lak Toplum Merkezini ziyaret etti. Bakan Osman Aşkın Bak, Merkezin yetkilileriyle yaptığı görüşmelerin ardından, kendisine verilen formayı giydikten sonra Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) gerekli donanımını sağladığı futbol ve basketbol sahalarına geçti. Her iki sahada da Filistinli çocuklarla maç yapan Bakan Osman Aşkın Bak, daha sonra kendisi için hazırlanan Filistin halk oyunları gösterisini izledi ve merkezdeki tekvando kursunu ziyaret etti.

"Cesur kız" Ahed'in babasıyla görüştüler

Bakan Osman Aşkın Bak, Filistin ziyareti çerçevesinde Ramallah’ta İsrail'in tutuklu yargıladığı, Filistinli Ahed et-Temimi'nin babası Basim et-Temimi ile görüştü. Bakan Osman Aşkın Bak, burada yaptığı açıklamada, Basim et-Temimi ile yaptığı görüşmede, kızı hakkında bilgi aldığını belirterek, Türkiye halkı ve hükümetinin Temimi ile dayanışmasına ilişkin mesajını ilettiğini kaydetti.

Temimi'nin yerinin hapishane olmadığına vurgulayan Bakan Bak, İsrailli yetkililere Temimi'yi serbest bırakma çağrısı yaparak, "Ahed, İsrail işgaline karşı gösterdiği direnişle sembol haline gelmiş ve Türkiye gençliğinin sevgisini kazanmıştır. Ahed'in yeri hapishaneler ve mahkemeler değil, okul sıralarıdır" dedi.

Öte yandan Ahed'in babası Temimi de "Açıkça görülüyor ki başta Türkiye olmak üzere Ahed'e uluslararası bir destek var" ifadelerini kullandı. Uluslararası desteğin İsrail üzerinde baskıya dönüşebileceğine işaret eden Temimi, "Bu destek, kendisini hukuk üstü gören İsrail üzerinde baskıya dönüşebilir hem de Filistin davası ve Filistinli tutuklular için kamuoyu yaratabilir. Bizim topraklarımız üzerinde özgürce yaşamamız için mücadelemizi sürdürmemiz gerekiyor” diye konuştu.

TİKA'nın Filistin Koordinatörlüğünü ziyaret ettiler

Bakan Osman Aşkın Bak ve beraberindekiler Ramallah’ta Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) Filistin Koordinatörlüğünü de ziyaret ettiler.

TİKA'nın Filistin Koordinatörü Bülent Korkmaz, bakan ve heyetine çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.