Bu haber kez okundu.

Vicdansızlar 15 Yıllık Fıstık Ağaçlarını Kesti
banner229

İlimizde fıstıklara dadanan hırsızlar ağaçlara büyük zarar verdi. Siirtli esnaf Rüçhan Ertaş ve müzisyen Emre Fırat’a ait fıstık bahçesine giren kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, 2'si yetişkin üç ağacı, bir başka fıstık bahçesinde de biri yetişkin 2 ağacı kesti.

Ertaş, sabah saatlerinde bahçesine gittiğinde büyük şok yaşadı. Durumu polise bildirdi. Yapılan incelemenin ardından olayı gerçekleştirenlerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

20 yıllık yetişkin ağaçların kesildiğini belirten Ertaş,"Fıstığın filizlenmeye başlandığı bu dönemde yapılanların büyük vicdansızlıktır Fıstık ağaçlarını çok büyük uğraşlarla büyüttüm. Alan mahallesinde 6 dönüm fıstıklıkta 240 fıstık ağacım var. Budamasını ve bakımını yaptığım fıstıklarımın 2'si yetişkin üç ağacın kesildiğin gördüm.

Tel örgüyle kaplı bölgenin en güvenilir bahçesi olmasına rağmen bahçeye girenler ağaçları motorlu testereyle kesmişler. Bugün bunu yapan yarın başka ağaçları da kesebilir. Bu vicdansızlıktır."

Müzisyen Emre Fırat’ta Fıstık bağımıza gittik ve karşılaştığımız görüntü karşında büyük bir şok yaşadık. En küçüğü 15 yaşında olan, bin bir zahmetle büyüttüğümüz ağaçlarımızı kesilmiş halde gördük. Hangi vicdan, hangi cani bunu neden yapar, nasıl kıyar ? Bu nasıl bir hainlik ? diye tepkisini dile getirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.