Bu haber kez okundu.

Veysel Karani’de Meslek Yüksek Okulu Kurulacak
banner229
Siirt Üniversitesi (SİÜ) Senatosu, Baykan Veysel Karani Meslek Yüksekokulu'nun (MYO) kurulması yönünde karar aldığı bildirildi.
Konuya ilişkin Rektör Prof. Dr. Murat Erman, yaptığı açıklamada, yapılan toplantı sonucunda Baykan'da Veysel Karani MYO'nun kurulması yönünde karar kılındığını söyledi. Senato kararının Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) sunduklarını belirten Erman, şunları kaydetti: "YÖK'e sunduğumuz kararın onaylanması halinde ilçe halkının da yoğun bir şekilde talep ettiği meslek yüksekokulu açılacak. Okulun kurulması durumunda ilk etapta burada Sosyal Hizmetler, Yerel Yönetimler, Bankacılık ve Sigortacılık, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Dış Ticaret, Lojistik, Özel Güvenlik ve Koruma, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik, İş Sağlığı ve İş Güvenliği ile Ormancılık ve Orman Ürünleri bölümlerini açmayı planlıyoruz. Bu bölümlerin bölge şartlarında ihtiyaç duyulan bölümler olması istihdam şartlarının uygun olması dolayısıyla okula rağbet olacağını düşünüyoruz."
Hazreti Veysel Karani'nin türbesinin bulunduğu Veysel Karani Beldesi'nin birçok bölgeden yerli ve yabancı turist çektiğini ifade eden Erman, burada meydana gelecek öğrenci hareketliliğinin bölgenin ekonomisine de ciddi katkılar sağlayacağını sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.