Bu haber kez okundu.

Veysel Karani Türbesi'nde Çevre Düzenlemesi
banner229

Baykan ilçesi Veysel Karani beldesindeki Veysel Karani türbesinin çevresi düzenleniyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından kanun hükmünde kararname kapsamında Veysel Karani Belde Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Mehmet Kocabey, Veysel Karani türbesi çevresi kentsel yenileme projesi kapsamında Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından inşa edilecek 55 konut ile 145 dükkanın ihalesinin yapıldığını söyledi.

Kocabey, yaptığı açıklamada projenin tamamlanmasıyla yılda yaklaşık 200 bin kişinin ziyaret ettiği beldeye gelen turist sayısının artacağını dile getirerek, şöyle konuştu: "Konutlar, yerel mimari göz önünde tutularak tasarlandı. Kat malikleri ile esnafın iç içe olduğu projede konutların zemin katları dükkan olarak değerlendirildi.

Proje iki aşamalı olarak gerçekleşecek. Birinci aşamada konut ve dükkanların inşaatları tamamlanacak daha sonra çevre ve peyzaj çalışmaları yapılacak."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.