Bu haber kez okundu.

VEYSEL KARANİ BELDESİNDE KAPSAMLI PROJE
banner229
Siirt 56 Ürününü Araştırma Geliştirme Tanıtım ve Rehberlik Derneği’nce, Veysel Karani ve İbrahim Hakkı Hazretleri gibi manevi şahsiyetleri barındıran Siirt'in, inanç turizminin merkezi olması için kapsamlı bir çalışma yapıldığı belirtildi.
Siirt 56 Ürününü Araştırma Geliştirme Tanıtım ve Rehberlik Derneği Başkanı Vehip Emrah, Anadolu'da İslam inancının yayılmasında büyük rol oynayan Veysel Karani ve İbrahim Hakkı Hazretleri gibi değerli şahsiyetlerin bulunduğu Siirt'in, inanç turizminde bölgenin cazibe merkezi olmasına rağmen, bu potansiyelin yeterince tanıtılamadığını söyledi.
Veysel Karani beldesine günü birlik olarak her yıl yaklaşık 100 binin üzerinde ziyaretçi geldiğini ifade eden Emrah, gelişmiş illerin en büyük avantajının sanayi olduğunu, ancak Siirt'te sanayi olmadığı için mevcut manevi değerlerin bu noktada büyük fırsata çevrilmesi gerektiğini söyledi.
Tillo belgesinin turizm altyapısının gelişmesi için Avrupa Birliği’nin mali destek programına kapsamında 10 milyon TL tutarında projenin hayata geçtiğini aktaran Emrah, tanıtım, konaklama, ulaşım ve diğer alt-üst yapı sorunlarının giderilmesine yönelik benzer projenin Veysel Karani beldesinde yapılması için dernek olarak kapsamlı bir proje hazırlığında olduklarını aktardı.
Emrah, "Siirt'imizin kuzeyi bir zamanlar Halit Bin Velid'in çadırını kurduğu yerdir. Doğusunda İbrahim hakkı ve İsmail Fakirullah hazretlerinin türbeleri bulunuyor. Batısında da hazreti Veysel Karani bulunmaktadır. Siirt işte böyle değerli şahsiyetlerin içinde barınadıran bir ildir.
Tillo'nun turizm altyapısını güçlendirmeye yönelik 10 milyon liralık proje hazırlandı. Biz dernek olarak Veysel Karani'ye yönelik de böyle bir proje yapılmasını planlıyoruz. Seyahat acentelerinin buraya turlar düzenlemesini bekliyoruz" dedi. Veysel Karan'i türbesinin Siirt Şehir merkezinin 40 kilometre batısında bulunduğunu aktaran Emrah, "Veysel Karani hazretleri, peygamber efendimiz (sav) daha hayattayken kendisini ziyarete gitmiş. Ancak peygamber efendimizi göremeden annesine verdiği sözünden dolayı geri dönmek zorunda kalmış.
Peygamber efendimiz de mübarek hırkasını iki halifesiyle kendisine göndermiş. İşte böyle bir şahsiyetin kabri şerifi ilimizde bulunuyor" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.