Bu haber kez okundu.

Veysel Karani Beldemizin Dere Islahı İhaleye Çıktı
banner229

Veysel Karani Belde Belediye Başkanı Murat Akgün, Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Dere İslahının 16.11.2022 tarihinde ihalesinin yapılacağını söyledi.

Veyselkarani Belediye Başkanı Murat Akgün yaptığı açıklamada; Yediveren Köy Sınırından Başlayan Beldemizi İkiye Bölen ve Baykan İstikameti Yönüne Akan 4900 Metre Uzunlundaki Deremiz İhale İlanına çıkmıştır.

Beldemize daha temiz ve daha nezih bir hava ortamını verecek olan deremizin ihaleye çıkmasında emeği geçen ve bu süreçte bizi yalnız bırakmayan ve desteklerini esirgemeyen Siirt milletvekilimiz Sayın Osman ÖREN, AK Parti Siirt İl Başkanımız Sayın Ekrem OLĞAÇ'a şahsım ve Veyselkarani Belde halkım adına teşekkür ederim. Beldemize hayırlı olsun. İfadelerini kullandı.

 AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Veysel Karani beldemize hayırlı olsun. Titizlikle İşi başından beri takip eden Kıymetli Belediye başkanımız Murat Akgün’e emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. İfadelerini kullandı

Başkan Akgün; "Veysel Karani  Beldemizde Ziyaret Deresi olarak adlandırılan ve beldeyi ikiye ayıran derenin islah çalışmaları ile ilgili yaptığımız taleplerin kabul edilmesi ile iki etapta yapılması kararlaştırılan 4.900 metre uzunluğunda mevcut yol yüksekliğinde beton duvarla örülecek derede ayrıca mahalle geçişleri için uygun görülen yerlere dört adet köprü inşa edilecek ayrıca duvar etrafına dere boyunca demir korkuluk yapılacağını söyledi.

Dere ıslahında sağlı sollu yollar yapılacak. Bisiklet yolları yapılacak. Yürüyüş yolları yapılacak ve dere içindeki duvarların hem onarımı hem de derenin temizliği yapılacak. Ortalama 4.9 km olan duvarımız sağlı sollu onarılacak. Eski köprülerin tümü yıkılıp yerlerine yenisi yapılacak. İnanç turizminin yanında bir de doğa turizmini kazandıracağız beldemize. Tarım ve Orman Bakanlığımız ile Devlet Su İşlerinin (DSİ) bize yapacağı bu yatırım hakikatten beldemizi uçuracak.” Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.