Bu haber kez okundu.

Veysel Karani Belde Sakinleri Derenin Islah Edilmesini Bekliyor
banner229

Veysel Karani beldesi içerinden geçen Derenin kirliliğine ve pis kokusuna tepki gösteren Belde halkı, bir an önce derenin her yönüyle ıslah edilmesini Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğünden bekliyor.

Yaklaşık 1200 hanenin oturduğu yerden geçen Derenin bir türlü ıslah çalışması yapılmaması halkı bezdirdi. Derenin kirliliğinden kaynaklanan kötü koku ve çirkin görüntüden dolayı tepki gösteren belde sakinleri, bir an önce Derenin her yönüyle ıslah edilmesi gerektiğini söylediler.

Veysel Karani Beldesini ikiye bölen 4 metre derinliğinde olan Derenin çevresinde oturan mahalle sakinleri, yetkililerden derenin ıslahını istiyoruz. Biz kimseyi suçlamıyoruz, sorunların giderilmesi için yetkililerden bu soruna çözüm bulmalarını bekliyoruz." şeklinde konuştular.

Mahalle sakinleri Belediye Başkanı Murat Akgün’ün üzerine düşeni fazlasıyla yapmaya çalıştığını, Belediyenin Devlet Su İşleri Siirt Şube Müdürlüğüne proje hazırlayarak, Diyarbakır Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğüne projeyi sunduğunu projenin bir an önce hayata geçirilmesini beklediklerini ifade ettiler.

Derenin sahipsizlikten dolayı pislikten geçilmediğini belirten Mahalle sakinleri, Hiç olmazsa kirlilikten geçilmeyen derenin temizlenmesi gerekiyor. Yetkililerin bu sorunu sahiplenmesini istiyoruz. 

Vatandaşlar,derenin ıslah edilmesi için ne gerekiyorsa yapılmasını istediklerini söyleyerek, Buradaki pislik hastalıklara neden oluyor yetkililerden ve Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğünden tek isteğimiz Veysel Karani Belediye Başkanımız Murat Akgün’ün hazırlamış olduğu projenin bir an önce hayata geçirmelerini talep ediyoruz.

Veysel Karani Belediye Başkanı Murat Akgün, "Beldenin içerisinden geçen Derenin Islah Projesini öyle veya böyle hayata geçirmek istiyoruz. Derenin ıslahına yönelik girişimlerimizi sürdürüyoruz. Devlet Su İşleri  Siirt Şube Müdürlüğüne proje hazırlayarak, Diyarbakır Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğüne projenin sunulduğumu,derenin ıslahının yapılarak belde halkına kazandıracaklarını ve işin takipçisi olacaklarını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.