Bu haber kez okundu.

Vergi Dairesi Müdürü Orulluoğlu, Kira Beyannamesi Uyarısında Bulundu
banner229
Siirt Vergi Dairesi Müdürü Sait Orulluoğlu, kira geliri elde edenler için 25 Mart'a kadar beyanname vermeleri konusunda uyarılarda bulundu.
Orulluoğlu, 25 Mart'ı geçirmemek gerektiğini, geciktirenler için hem vergi cezası hem de 3 bin 600 liralık bir cezanın uygulanacağını belirtti.
Vergi Dairesi Müdürü Sait Orulluoğlu, kira geliri elde edenler için Mart ayının çok büyük önem taşıdığını, bu ayda gelirlerini beyan ederek vergisini hesap ettirmeleri gerektiğini ifade ederek, eskiden vergi dairelerine giderek yapılan ve zaman harcanan beyannamelerin artık elektronik ortamda kolayca yapıldığını, sürenin geçirilmesi ve beyanname verilmemesi durumunda iki türlü kaybın ortaya çıktığını, öncelikle kira geliri ne olursa olsun bunun 3 bin 600 lirasının istisna kabul edildiğini ve vergisinin ödenmediğini, ayrıca yapılan onarım, su, elektrik, hatta belli şartlarda eğitim ve sağlık gibi harcamaların da vergi matrahından düşürüldüğünü, ödenen verginin indirildiğini belirtti.
Orulluoğlu, 25 Mart'a kadar beyanname verilmediğinde vatandaşa sağlanan 3 bin 600 liralık istisnayı kaybediyor ve böylece gelirin tamamı üzerinden vergi ödemek zorunda kalıyorsunuz. Bu nedenle vatandaşlarımızın 25 Mart'a kadar beyanname vermeleri gerekmektedir uyarısında bulundu.
Siirt Vergi Dairesi Müdürü Sait Orulluoğlu internet üzerinden yapılacak işlemleri şöyle sıraladı;
GİB.GOV.TR'YE GİDİN
Elektronik ortamda hazır beyanname doldurmak imkanınız var. Adım adım yapacağınız işlemleri sıralayalım: Öncelikle gib.gov.tr adresine girerek TC kimlik numaranız ile işlemleri başlatın.
Buradan beyanname doldur ekranına giderek burada sizden istenen bilgileri yazın.
Burada yine kimlik bilgilerinizi yazmanız gerekecek.
Bu bölümde ayrıca kira geliriniz ve konutunuzla ilgili bilgiler de isteniyor.
Burada kaç lira kira geliri aldığınızı da beyan edeceksiniz.
Geçmiş yıllarda aynı konut ya da iş yerinden kira geliriniz varsa bu bilgiler de isteniyor.
Sistem otomatik olarak götürü yöntemini seçiyor ve yüzde 25 gider indirimi yapıyor.
Sizin yaptığınız giderler varsa gerçek gider yöntemini seçerek verginizi daha da düşürebilirsiniz.
Bunu seçtiğinizde ekrana yaptığınız giderleri belirtmeniz için liste gelecek.
Yapacağınız seçimlerden sonra sistem sizin ödeyeceğiniz vergiyi de hesaplıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.