Bu haber kez okundu.

VEHİP EMRAH, TRT'DE SİİRT'İ TANITTI
banner229
AK Parti'den aday adayı olan Siirt Ürünleri Tanıtım Derneği Başkanı Vehip Emrah, dün katıldığı TRT televizyonunda Siirt'in 56 ürününü ve bu ürünün nasıl işleneceği hakkında bilgi verdi.
  Siirt'in 3 dilli kozmopolit ve tüm hakların birbirleriyle barışık yaşadığı bir kent olduğunu aktaran Emrah, perde pilav ve büryan kebabının Türkiye mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında olduğunu söyledi.
Büryan kebabı ve perde pilav yemeğinin tariflerini de anlatan Emrah, daha sonra Siirt fıstığını, Pervari balı, Zivzik narı, menengiç kahvesi, sumak, tiftikten yapılan battaniye ve kilim ürünlerini tanıttı.
 Siirt'in siyasi yapısını da aktaran Emrah, AK Partiden milletvekili aday adayı olmasının amacının Siirt'e hizmet etmek olduğunu, aday gösterilmesi ve akabinde seçilmesi durumunda Siirt ürünlerinin sadece ulusal bazda değil, uluslararası noktada da tanıtmak için birçok önemli projeleri hayata geçireceğini söyledi.
Siirt'in kendi kendine yeten bir il olduğunu da aktaran Emrah, "Nedeni de Siirt dört mevsim yetiştirdiği veya ürettiği ürünlerle yıllarca bölgenin cazibe merkezi oldu. Biz de şuan tüketici olan halkı kendi ürünlerini üretmeye teşvik edeceğiz.
Siirt AK parti hükümetiyle son 12 yılda devrim niteliğinde projeleri hayata geçirdi. Ancak yerel bazda geçmişte siyaset ve bürokrasiden kaynaklanan hantallık Siirt'in içinden bulunduğu sarmaldan kurtaramamıştır. Bu amaçla önemli projeleri hayata geçirmeyi hedefliyorum." Dedi.

Anahtar Kelimeler:
SiirtTRTVehip Emrah
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.