Bu haber kez okundu.

Vatandaşlar Üst Geçit İstiyor
banner229

Kurtalan yolundaki sorunlar bir türlü bitmiyor. Üniversite kavşağının yanı sıra başta  Kurtalan yolu üzerindeki yeni yerleşim yeri olan  Afetevler Mahallesi  oturan vatandaşlar her an trafik kazası ile karşı karşıya.

Yolda her yıl çok sayıda kaza meydana geliyor. Bu yolda can güvenliklerinin olmadığını belirten vatandaşlar bir çözüm bulunması için feryat ediyorlar.

Mahalle sakinleri her gün 200 yakın öğrencinin  bu yolu kullanarak karşıya geçmeye çalıştıklarını söyleyerek sözlerine şöyle devam etti:”Bu yola bir an önce üst geçit yapılmasını istiyoruz. Şu ana kadar 3 – 5 kaza oldu bugün de bir kaza yaşandı ve çocuk ağır yaralı. Yetkililerin bir an önce bu duruma çare bulmalarını rica ediyorum. Çocuklarımızın can güvenliği yok . Daha fazla kayıp vermek istemiyoruz .”dedi.

7 yaşındaki Yunus Emre D. karşı yöne geçtiği esnada kendisine minibüsün çarpması sonucu ağır yaralandı. Okula gitmek için evden çıktığı vakit, karşı yönde bulunan minibüs duruğa geçmek istediği sırada karşı yola geçen minik çocuğa seyir halindeki servis minibüsü çarptı. Çarpma sonucu vücudunun çeşitli bölgelerinde ciddi derecede kırıklar oluşan talihsiz Yunus Emre D. olay yerine sevk edilen 112 sağlık ekiplerince Siirt devlet hastanesine kaldırıldı.

Kazanın arından hastanede gazetecilere açıklamalarda bulunan talihsiz çocuğun yakınları, burada bir üst geçidin yapılması için sık sık karayolları yetkililerine üst geçit yapılması konusunda talepte bulunmalarına rağmen gereken ilginin gösterilmediğinden yakınıp, kazanın sebebinin karayolları olduğunu söylediler.
Seslerine kulak verilmesini isteyen vatandaşlar yetkililerden ilgi ve çözüm bekliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ali 5 yıl önce

Saçma sapan boş harcamalar yerine üst geçit yapılabilirdi. Ama yol aydınlatma direkleri yeni olmasına rağmen ve hiç bir sorunları olmadığı halde birilerine kazandırmak için ve reklam için değiştirdiler. Vatandaşı düşünen kim ki herkes reklam peşinde maalesef.