Bu haber kez okundu.

Vatandaşlar Müteahide Tepki Gösterdi
banner229

Yeni Mahalle de Hz. Fakirullah Caddesi üzerinde bulunan konutların sahiplerinin müteahhit firma ile sorunları var.

Müteahhit firma konutların arasında kalan alana inşaat yapmak istiyor. Konutlarını satın aldıkları zaman müteahhidin yeşil alan olarak bırakacağını belirttiği alanda inşaat yapmasına tepki gösteren konut sahipleri iş makinelerinin çalışmasına izin vermediler.

Müteahiddin verdiği sözden cayıp apartmanların arasında kalan bölüme de inşaat yapmak istemesi üzerine vatandaşlar bu alanın inşaat alanına dönüştürülmesi halinde bir çok sorunun ortaya çıkacağını belirttiler.

Başta apartmanlarda çıkacak bir yangına bile müdahale edilemeyeceğini belirten konut sahipleri bunun yanı sıra nefes bile alamayacak duruma geleceklerini ifade ettiler. Mevcut haliyle bile geçtiğimiz günlerde balkondan düşen bir çocuğa müdahale etmek isteyen bir ambulansın giriş yapamadığını belirten konut sakinleri iş makinelerinin çalışmasına izin vermediler ve kendilerine uzanacak bir yardım eli beklediklerini söylediler.

Emniyet güçlerinin de gerekli önlemler aldığı eylemde konut sahiplerinin tepkisi üzerine iş makineleri geri döndü.

Vatandaşların kendilerine bir çare bulununcaya kadar eylem yapmaya devam edecekleri belirtildi.

Müteahid Yaptığımız Haber Üzerine Açıklamada Bulundu

Yeni Mahalle de Hz. Fakirullah Caddesinde bulunan parselin bizim tapulu malımiz olduğu ve Belediyeden ruhsatının alındığını ve arsa alınırken bile imara bakılarak alındığını ve oradaki butun arsaların önünden yol geçtiğini, ambulansın yada itfaiyenin giriş çıkışını engelleyen hicbirsey olmadığını belirten arsa sahibi, biz ordaki insanlar icin park yapma vaadiyle arsa almadıklarını ifade etti.

Ayrıca bizim hiçkimseye hiçbir söz verdigimiz yok. Orası imara bakilip ona gore sahibinden alinan bir parsel olduğunu ve son imar kanununa gore ruhsatlandırılıp projelendirildiğini ifade ederek, mağdur olduklarını ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali 6 yıl önce

ahh ahh bu müteahitler nasıl can verecek bunları denetleyen ekip yokmu ya