Bu haber kez okundu.

Vatandaşın Gündemi
banner229
 Oğlumun Kıbrıs’taki mezuniyet törenine katıldıktan sonra ailece birkaç gün tatil yapmaya karar verdiğimiz Yalova’ya geçtik ve Ramazan Bayramını  buradaki hemşerilerimle geçirmenin zevkini yaşadım. Şu an Armutlu’dayım ve Yalova’da ziyaret ettiğim hemşerilerimle bol bol Siirt’ten söz ettiğimiz her yerde, konuşulan diğer bir konu 7 Haziran milletvekili genel seçimleri oldu. Kalabalıkların bir araya geldiği mekanlarda Siiirtli hemşerilerimin yanı sıra başka vatandaşlar da seçim sonuçlarıyla ilgili değerlendirmeler yaptıklarında: “Artık, miting meydanlarındaki sürtüşmelerin bir kenara itilerek sağ duyu içine girilmesi gerekir…” diyorlardı.

         Yalova, İstanbul’dan sonra çok sayıda Siirt’linin göç ettiği bir ilimizdir ve buradaki esnafın da, Siirt’teki esnaf gibi kesatlık yaşadıklarını, serzenişlerinden anladım. Bir zamanlar yaşadığı doğal afete rağmen en çok göç alan illerimizden biri olan Yalova’ya göçlerin devam ettiği ve bu nedenle mesken fiyatlarında hatırı sayılır artış meydana geldiğine değinen hemşerilerim: “Siirt’te olduğu gibi burada da işsizlik sorunu yaşanıyor ve bu durum karamsarlığa neden olmaktadır. Piyasadaki durgunluk, esnafların korkulu rüyası olmaya devam ediyor ve bu sıkıntıların aşılmasına yönelik ciddi önlemler alınmamasının üzüntüsü yaşanmaktadır..” diye de güzelim ildeki sıkıntılara vurgu yaptılar.

      7 Haziran seçimlerinin sonuçları için Siirt’te yapılan değerlendirmelerin aynısına Yalova’da tanık olurken, başka illerimizden bayram tatili için gelmiş olanlardan, geldikleri yerlerde de vatandaş gündeminin “kurulması için çalışmalar başlatılan koalisyon hükümeti” olduğu bilgisine ulaştım. “Devlet işleri beklemez…” denilerekten gerçekleştirildiği belirtilen üst düzey atamalar dışında başkaca bir icraat yoktur ve oysa bir an önce ele alınması, çözüm üretilmesi gereken sorunlarımız vardır. Bunun içindir ki, vatandaşlarımızın belirttiği gibi, siyasi aktörlerin sağ duyu içine girerek yeni hükümeti kurmaları gerekmektedir. Bakalım, önümüzdeki günler bu beklentide neyi gösterecek…

                                                                                                                                                                                    Ömer ÖZER/ Yalova- Armutlu

Anahtar Kelimeler:
SiirtYALOVAömer özer
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.